Actualització de la guia de la UE sobre adaptació dels llocs de treball i protecció dels treballadors enfront del COVID-19

En un món laboral greument afectat per l’actual pandèmia, tant les empreses com les persones treballadores s’han vist obligades a adoptar nous procediments i pràctiques per a evitar la propagació de la COVID-19 en el lloc de treball. Encara que la vacunació portarà amb el temps a la relaxació de les mesures, no és clar fins a quin punt, ni quan, es reprendran les activitats laborals «normals». És molt probable que determinades mesures es mantinguin durant un temps o es reintrodueixin en algun moment per a evitar l’augment futur de les taxes d’infecció.

La crisi de la COVID-19 sotmet a pressió als empresaris i als treballadors, en haver hagut d’aplicar nous procediments i pràctiques en molt poc temps o suspendre el seu treball i activitats. La seguretat i la salut en el treball, SST, ofereix un suport pràctic per a adaptar l’activitat laboral a la situació actual i contribueix a contenir la transmissió de la COVID-19.

Amb la finalitat d’ajudar en aquest procés, l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball, EU-OSHA, acaba de publicar una revisió de la guia de la UE sobre SST que es va publicar a l’abril de l’any passat. El document revisat inclou exemples de mesures que poden ajudar les empreses a aconseguir un entorn de treball segur, sa i adequat quan realitzin o reprenguin les activitats.

Guía COVID-19: VUELTA AL TRABAJO - Adaptar los lugares de trabajo y proteger a los trabajadores

EU_guidance_COVID_19_ES