Com gestionar psicològicament el confinament

La quarantena, el confinament, la situació excepcional que estem vivint a causa de l’epidèmia del Coronavirus, COVID-19, pot provocar en moltes persones un malestar psicològic caracteritzat per la por i l’ansietat. Sentiments i emocions que hem d’aprendre a gestionar.

Principalment, hem d’acceptar i permetre les emocions pròpies i les de les persones que ens envolten. Expressar i verbalitzar els temors concrets ens pot ajudar a adaptar-nos millor a la situació d’incertesa de no saber el temps que durarà aquesta crisi.

També, a l’hora d’informar-nos és important acudir a les pàgines oficials, evitant la sobre informació. No no cal excedir-se, l’excessiva atenció o informació a través dels diferents mitjans pot augmentar l’estrès i l’ansietat. Dedicar una o dues ocasions al dia a actualitzar-nos i conèixer les novetats ens ajudarà a desconnectar.

Aquí et deixem les principals recomanacions i pautes que ens poden ajudar a afrontar d’una manera més òptima el nostre dia a dia cuidant i mantenint el nostre benestar psicològic.