Diabetis i Covid-19

En el Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra aquest 14 de novembre, des d’Unió de Mútues volem cridar l’atenció sobre la necessitat que les persones afectades per aquesta malaltia realitzin un bon control de la glucèmia, del sucre en sang, i segueixin amb totes les instruccions i tractament prescrits pel seu metge.

En l’actual situació de pandèmia, és important saber que la probabilitat de tenir complicacions serioses i greus per la Covid-19 és major en les persones amb diabetis que en els qui no la tenen. Cal actuar amb responsabilitat i les persones afectades per aquesta malaltia han d’extremar la higiene de mans, la distància física, l’ús de la màscara i evitar llocs on hi hagi molta gent, com a supermercats o farmàcies. És fonamental, tenir sempre les necessitats bàsiques assegurades, quant als aliments, aigua i medicaments. Mantenir-se actiu físicament tots els dies, i tenir a mà algun carbohidrat simple, fàcil de prendre en cas de necessitar augmentar ràpidament el nivell de sucre en sang. També és molt recomanable tenir a mà el número de telèfon del metge.

Recordem que a Espanya hi ha més de 4´5 milions de persones pateixen aquesta malaltia i anualment es diagnostiquen prop de 400.000 nous casos de diabetis en la població adulta. Són moltes les complicacions associades a la diabetis que podrien prevenir-se mantenint una dieta saludable, una activitat física regular, un pes corporal normal i evitant el consum de tabac.

En Unió de Mútues, promovem i protegim la salut dels nostres treballadors associats i adherits. Tenim implantat un model d’Empresa Saludable seguint les indicacions de l’Organització Mundial de la Salut. En la web, dins del nostre Pla de Salut Cardiovascular, disposem d’una àmplia col·lecció de material preventiu perquè empreses i treballadors coneguin els factors de risc i les causes que provoquen la Diabetis, així com la Dislipèmia, el Sedentarisme, l’Obesitat, la Hipertensió arterial i el Tabaquisme. Si vols reduir aquests riscos al mínim, comença per integrar els hàbits i estils de vida saludables que et proposem!