Hipertensió i Covid-19

Avui 17 de maig, Dia Mundial de la Hipertensió, en Unió de Mútues ens unim a la crida que fa l’OMS perquè els pacients amb malalties cardiovasculars, més de 15 milions a Espanya, intensifiquin els seus esforços a prevenir i controlar la tensió arterial alta.

En la situació de pandèmia mundial per coronavirus que estem vivint, és important saber que les persones amb hipertensió arterial i malalties cardiovasculars constitueixen un grup vulnerable i de major risc per a desenvolupar els símptomes greus per Covid-19, d’acord amb el document tècnic del Ministeri de Sanitat.

El doctor d’Unió de Mútues i coordinador del Grup de Treball d’Hipertensió Arterial i Malaltia Cardiovascular de Semergen, Vicente Pallarés, adverteix que els pacients amb tensió alta, diabetis i malaltia cardiovascular tenen les mateixes probabilitats de desenvolupar la infecció per covid-19 que la resta de la població, però que en cas d’infectar-se són majors les possibilitats de presentar complicacions o de morir, ja que són pacients d’alt risc.

Per això, com a principals mesures preventives, les persones hipertenses, durant la pandèmia, tenen que:

– reforçar la prevenció i el controlar la tensió arterial

– no abandonar la medicació prescrita pel metge habitual.

– practicar exercici físic, ballar o caminar, per la casa o el carrer, en funció la fase del confinament

– complir amb una dieta amb poca sal, baixa en greixos, rica en vegetals, grans integrals, fruites, lactis, llegums i productes frescos i de temporada, evitant els aliments precuinats.

En Unió de Mútues, dins del model d’Empresa Saludable, promovem i protegim la salut de les nostres empreses, treballadores i treballadors protegits i autònoms adherits. Identifiquem els factors de risc i les seves possibles conseqüències per a, posteriorment, reduir-los al mínim incentivant els hàbits i estils de vida saludables. Dins del nostre Pla de Salut Cardiovascular, t’ajudem a prevenir, conèixer i tractar la hipertensió arterial. També, a practicar una dieta sana, la dieta mediterrània.