Neta les teves mans. Segons que salven vides

Dia Mundial de la Higiene de Mans

A Unió de Mútues ens sumem a la campanya de la OMS, Segons que salven vides, renta les teves mans, al Dia Mundial d’Higiene de Mans, que se celebra avui i que, a causa de la pandèmia, cobra enguany una especial rellevància.

Realitzar una higiene de mans en el moment apropiat, de manera efectiva i amb els productes adequats ens protegeix a tots de les infeccions associades a l’assistència sanitària i prevé la transmissió de microorganismes multiresistents. Una mesura higiènica que enguany també ha adquirit una gran visibilitat en la ciutadania en general. Hem vist la importància de complir individualment amb la rentada de mans per a protegir-nos del coronavirus i també per a protegir als altres.

A Unió de Mútues volem ser capaços de mantenir-lo i d’incorporar aquest hàbit de rentar-se les mans més enllà de la pandèmia a la nostra vida diària per ser una de les tasques més senzilles, barates i efectives per a la prevenció i el control de les infeccions.

Us convidem a seguir aquests consells per a mantenir unes mans netes i també sanes:

  • L’ús de solucions alcohòliques resseca la pell, pel què és preferible dur a terme la rutina d’higiene amb aigua i sabó sempre que sigui possible.
  • Usar un sabó sense detergents, preferentment de ph neutre, i utilitzar les quantitats adequades per a evitar irritacions o èczemes, que poden sorgir quan es reté sabó als espais interdigitals.
  • Treure’s els anells abans de la rentada de mans i emprar una durada aproximada de 40 segons, esbandir-se amb aigua temperada i evitar l’aigua calenta i un excés d’aigua, doncs també resseca la pell.
  • Assecar bé tota la superfície, amb especial cura a les zones interdigitals i sense fregar en excés.
  • Davant la sequedat que l’ús freqüent de la solució hidroalcohòlica ocasiona, es recomana aplicar crema hidratant reparadora, almenys a la nit, abans de dormir.

A més, aquí teniu a la vostra disposició materials específics per realitzar una bona pràctica per a la correcta rentada de mans:

: