SARS-CoV-2, nou factor de risc cardiovascular?

Amb motiu del Dia Mundial del Cor, que se celebra aquest 29 de setembre, des d’Unió de Mútues volem conscienciar i sensibilitzar a les empreses i treballadors sobre la importància de prevenir les malalties cardiovasculars, que originen 17 milions de defuncions cada any i són les principals causes d’emmalaltir i morir en el món.

El tabaquisme, la diabetis, el colesterol i la pressió arterial elevats, l’obesitat, fins i tot, la contaminació de l’aire són els principals factors de risc cardiovascular als quals, enguany, segons ens indica el doctor d’Unió de Mútues, Vicente Pallarés, «cal afegir un nou factor de risc, la Covid-19».

En plena pandèmia i davant els rebrots del virus que estem vivint a Espanya, cal recordar que els factors de risc agreugen el procés clínic, empitjoren el pronòstic i augmenten la mortalitat.

Per això, en Unió de Mútues promovem i difonem la importància d’integrar, entre els treballadors i les empreses, el valor de la salut adoptant cures quant a l’estil de vida amb una alimentació saludable, la realització d’exercici físic, i deixant de fumar i de beure.

Dins del Pla de Salut Cardiovascular està a la vostra disposició en la web una àmplia col·lecció de material preventiu perquè les empreses i els treballadors tingueu presents els factors de risc cardiovasculars que provoquen l’aparició de l’infart, l’ictus o altres patologies cerebrovasculars.

A través de 15 petites guies trobareu informació sobre les causes que provoquen la hipertensió arterial, l’arterioesclerosi, la malaltia arterial perifèrica, la dislipèmia, la cardiopatia isquèmica, la diabetis, l’ictus o l’obesitat, entre altres.

Així mateix, i incidint en la importància d’adoptar canvis en l’estil de vida que ens protegeixin de les malalties del cor, també us facilitem consells sobre la dieta saludable, l’exercici físic, l’eliminació del tabac i la reducció del consum d’alcohol.