Bones pràctiques sectorials de prevenció laboral davant el COVID-19

En el context actual de progressiva recuperació de l’activitat econòmica, com a conseqüència de la posada en marxa del pla de desescalada, les empreses han d’adoptar les màximes garanties de seguretat en els centres de treball amb el principal objectiu de protegir la salut dels treballadors així com de garantir uns espais laborals assegurances que eviten l’exposició a contagis pel COVID-19.

Us informem que el Ministeri de Treball i el Ministeri de Sanitat han publicat una sèrie de Directrius de Bones Pràctiques a tindre en compte en els centres de treball per a previndre el risc d’exposició laboral al coronavirus SARS-CoV-2 classificades per activitats o sectors.

És una selecció no exhaustiva de mesures, que han de ser implantades i, en el seu cas, complementades per les empreses en funció de les seues característiques i dels resultats obtinguts en les seues avaluacions de risc.

Directrius de bones pràctiques en:

Obres de la Construcció

Transport, repartiment i càrrega/descarrega de Mercaderies

Comerç d’Alimentació, Begudes i productes de primera necessitat

Sector Serveis Socials

Sector Industrial

Centres Veterinaris i Sanitat Animal

Sector Miner

Sector Marítim-Pesquer

Sector Agrícola i Ramader

Sector Estacions de Servei

En Unión de Mutuas promovem la prevenció dels riscos laborals, procurem la protecció de la salut dels treballadors, i difonem la cultura preventiva amb l’objectiu de reduir la sinistralitat del nostre col·lectiu mutualista. Per a això posem a la teua disposició un interessant material divulgatiu amb continguts especialitzats en diferents formats –tríptics, infografies, manuals de bones pràctiques- que volem que et servisquen de suport en la labor d’informar i sensibilitzar als teus treballadors i que des d’ací t’animem a consultar.