Neta les teues mans. Segons que salven vides

Dia Mundial de la Higiene de Mans

En Unión de Mutuas ens sumem a la campanya de la OMS, Segons que salven vides, llava les teues mans, en el Dia Mundial d’Higiene de Mans, que se celebra avui i que, a causa de la pandèmia, cobra enguany una especial rellevància.

Realitzar una higiene de mans en el moment apropiat, de manera efectiva i amb els productes adequats ens protegeix a tots de les infeccions associades a l’assistència sanitària i prevé la transmissió de microorganismes multiresistents.

Una mesura higiènica que enguany també ha adquirit una gran visibilitat en la ciutadania en general. Hem vist la importància de complir individualment amb la rentada de mans per a protegir-nos del coronavirus i també per a protegir als altres.

En Unión de Mutuas volem ser capaços de mantenir-la i d’incorporar aquest hàbit de llavar-se les mans més enllà de la pandèmia a la nostra vida diària per ser una de les tasques més senzilles, barates i efectives per a la prevenció i el control de les infeccions.

Us convidem a seguir aquests consells per a mantindre unes mans netes i també sanes:

  • L’ús de solucions alcohòliques resseca la pell, per la qual cosa és preferible dur a terme la rutina d’higiene amb aigua i sabó sempre que siga possible.
  • Usar un sabó sense detergents, preferentment de ph neutre, i utilitzar les quantitats adequades per a evitar irritacions o èczemes, que poden sorgir quan es reté sabó als espais interdigitals.
  • Llevar-se els anells abans de la rentada de mans i emprar una durada aproximada de 40 segons, esbandir-se amb aigua temperada i evitar l’aigua calenta i un excés d’aigua, ja que també resseca la pell.
  • Assecar bé tota la superfície, amb especial cura en les zones interdigitals i sense fregar en excés.
  • Davant la sequedat que l’ús freqüent de la solució hidroalcohòlica ocasiona, es recomana aplicar crema hidratant reparadora, almenys a la nit, abans de dormir.

A més, açí teniu a la vostra disposició materials específics per a realitzar una bona pràctica per a la correcta rentada de mans: