Salut Mental i Covid-19

El coronavirus ens ha canviat la vida. L’alteració d’hàbits i rutines, la por al contagi, la preocupació pels nostres sers estimats, l’aïllament social, els problemes econòmics, són situacions que, després de mesos de pandèmia, estan afectant la salut mental de les persones.

En el Dia Mundial de la Salut Mental, i seguint a l’OMS, destaquem que l’avanç de la pandèmia està intensificant en la població un malestar general a nivell psicològic que pot generar quadres d’estrés, angoixa, ansietat, i sentiments pessimistes i depressius.

En Unió de Mútues, dins de la nostra acció preventiva, volem ajudar les empreses i als treballadors a superar les conseqüències psicològiques associades a aquesta pandèmia activant estratègies per a afavorir la salut mental personal i comunitària. Per a això, us facilitem recursos emocionals que poden ajudar-vos a millorar l’autogestió emocional i aconseguir una certa estabilitat i benestar, també, dins de la crisi.

D’entre els consells i recomanacions, és important que actuem amb autèntica responsabilitat i consciència social. Cal respectar les normes per a no posar en perill la nostra vida i la dels altres. L’objectiu és comú: protegir i protegir-nos. Tal com indica el Ministeri de Sanitat #ÉstoNoEsUnJuego.

També tenim a la disposició dels nostres mutualistes el programa Emoción.es amb el qual, dins del model d’Empresa Saludable, gestionem la salut i el benestar psicològic del nostre personal, fomentant les habilitats emocionals i socials que asseguren una major tranquil·litat, un millor clima laboral i una higiene mental que, a més, de donar-los una protecció en el treball també ajuda a cuidar a la seua famílies.