T’ajudem a deixar de fumar

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, que se celebra el 31 de maig, i dins de la nostra acció preventiva, volem posar en valor els beneficis de deixar de fumar i contribuir a reduir l’efecte de la pandèmia.

Seguint a l’Organització Mundial de Salut, en aquest dia tan especial, posem èmfasi en les conseqüències directes que té el tabaquisme sobre les persones fumadores, ja que en cas de patir el covid-19 corren un elevat risc de desenvolupar els símptomes més greus i letals d’aquesta malaltia.

Els fumadors són més sensibles i vulnerables al coronavirus-2, i tenen un major risc d’infecció greu per aquest virus i una major mortalitat. Són pacients amb una capacitat pulmonar més reduïda i en infectar-se incrementen el risc de patir una insuficiència respiratòria amb la pneumònia per COVID, multiplicant-se les probabilitats d’ingrés en UCI i de necessitar ventilació mecànica.

A més, el consum de tabac és també un factor de risc important de malalties no transmissibles, com les malalties cardiovasculars, el càncer i la diabetis, i les persones que les pateixen tenen, també, un major risc de desenvolupar símptomes greus en cas de veure’s afectades per la COVID-19.

Us destaquem els beneficis de deixar de fumar:

-Es redueixen la tensió arterial i la freqüència cardíaca elevades, des del primer dia

-El nivell de monòxid de carboni que enverina el torrent sanguini amb valors superiors al 2’4%, es redueix a nivells inferiors a 0’4–0’6% després de la primera setmana sense fumar.

-Milloren els sentits de l’olfacte i el gust, entre el quart i seté dia.

-Es redueixen la tos i la dispnea, a partir del primer mes i fins als nou mesos següents.

Guia Aun Fumas 2016

Si vols deixar de fumar, enhorabona!
Amb aquesta Guia, et donem suport a fer-ho

Consulta ací els efectes del Tabaquisme