Notícies

13/02/2023

13 de febrer, Dia Internacional de l’Epilèpsia

Des de l’any 2015, cada segon dilluns de Febrer es commemora el Dia Internacional de l’Epilèpsia. Unión de Mutuas s’involucra any rere any a aquesta causa que té com a principal incentiu propiciar una millor qualitat de vida a les persones que pateixen aquesta patologia. Una campanya que busca conscienciar les principals pautes per a poder ajudar a les persones en cas de patir una crisi epilèptica.

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) estima que a Espanya pateixen aquesta patologia aproximadament 400.000 persones i al voltant de 65 milions a tot el món. L’epilèpsia és una de les malalties neurològiques més freqüents, es tracta d’un trastorn del cerebral en el qual uns certs grups de cèl·lules presenten un excés de descàrregues elèctriques i transporten els senyals de manera caòtica. Segons la zona cerebral afectada, es produeixen sensacions, emocions, pèrdues de coneixement i fins i tot convulsions, que són les diferents manifestacions que presenta la malaltia.

Unión de Mutuas ha desenvolupat un cartell per a saber com actuar davant una crisi epilèptica. Pots accedir a la notícia completa i a la descàrrega del cartell des del Portal de Seguretat i Salut d’Unión de Mutuas.