Notícies

01/12/2020

El Club d’Innovació premia a Unión de Mutuas com a Millor Empresa Innovadora

Reconeix la seua trajectòria i desenvolupament constant de la innovació

Unión de Mutuas ha obtingut el Premi a la Millor Empresa Innovadora en la categoria d’Organitzacions sense ànim de lucre que concedeix el Club d’Innovació de la Comunitat Valenciana, lliurat en València, durant la III Nit de la Innovació.

L’esdeveniment ha segut presidit pel vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche, i el Rector de la Universitat Politècnica de València i president del Jurat, Francisco Mora.

El guardó és un reconeixement a la trajectòria i al desenvolupament constant de la innovació en Unión de Mutuas, en haver-se convertit en «un dels pilars estratègics de l’entitat en el seu avanç cap a la excel·lència, permetent millorar els processos i activitats» que sustenten la principal missió de l’entitat, centrada en la cura de la salut, l’assistència mèdica i la protecció econòmica dels treballadors malalts i accidentats.

Unión de Mutuas disposa d’un sistema de gestió de la innovació, certificat des de 2010 d’acord amb la Norma UNE 166002, que està integrat en tots els processos de l’organització, a través dels quals es planifiquen, fomenten i implanten recursos tecnològics i humans i s’obtenen serveis d’alt valor afegit, dirigits cap a empreses i treballadors en els àmbits de la prevenció de riscos laborals, la gestió de l’absentisme, la medicina assistencial i la implantació d’equips sanitaris d’avantguarda i teràpies innovadores de rehabilitació.

Entre els serveis reconeguts per aquest premi, que integren l’alt grau d’innovació que ofereix Unión de Mutuas, destaquen l’ús de les tecnologies de realitat virtual, la realitat immersiva i la ludificació, per a una millor rehabilitació i reincorporació al treball dels pacients, així com la plataforma interactiva FisioMutua per al reforç de la recuperació des del domicili.

Pel que fa a la tecnologia sanitària d’avantguarda, la Mútua disposa d’una àmplia dotació d’equipaments punters, com és la Cambra Hiperbàrica, la cinta Anti gravitatòria Alter G, amb un sistema antigravetat originari de la NASA, la plataforma d’exercicis multiaxial o la tecnologia Human Tecar per al tractament de trastorns musculars, d’eficàcia provada en l’esport d’elit internacional.

Així mateix, disposa d’una alta especialització, amb les Unitats de Diagnòstic per Imatge, Ones de Xoc, Apnea del son, Valoració Funcional i Sistema Medx, per a l’abordatge de les enfermetats de major prevalença en el món laboral, com són els problemes de columnes, les lesions en tendons i ossos i els problemes cardio-respiratoris i del somni.

Igualment, el premi atorgat reconeix productes i serveis innovadors creats per la mútua per a la gestió dels accidents de treball amb la plataforma eSinAc, el portal de l’Absentisme, el Portal per a pacients −amb la història clínica digital−, i el Portal per a empresa MOL 3.0, la plataforma des de la qual els mutualistes poden realitzar telemàticament totes les tramitacions i gestions administratives.

El guardó l’han recollit el Responsable d’I+D+I, Javier Murcia i la directora territorial d’Unión de Mutuas, Mª Angeles Capilla, qui ha manifestat que «des que ens vam associar al Club d’Innovació l’any 2003, la innovació és per a nosaltres el millor camí per a anticipar les necessitats i oportunitats dels diferents processos de l’organització amb la finalitat de generar idees i transformar-les en la millora de serveis cap als nostres grups d’interès, amb eficiència i aprofitant els nostres recursos en termes sostenibles».

El Club de la Innovació promou des de fa més de 25 anys polítiques innovadores en les empreses. Té per missió ajudar a les organitzacions a millorar el seu nivell de competitivitat a través de la implantació de plans d’Innovació i la millora contínua. Els Premis a la Innovació tenen com a objectiu contribuir al fet de que les empreses i organitzacions participants prenguen la innovació com a un element essencial de la seua estratègia i de la seua gestió, fomentar que la innovació siga abordada conforme a models / sistemes estructurats que ajuden a la millora de la competitivitat i servir com a instrument de prestigi i reconeixement del propi Club Innovació.