Notícies

21/05/2020

El servei de rehabilitació en línia FisioMutua supera els 1.000 pacients

L’eina telemàtica FisioMutua permet que els treballadors lesionats seguisquen amb la seua recuperació durant l’actual període de confinament

FisioMutua, el portal de rehabilitació a distància d’Unión de Mutuas ha atès, durant els dos mesos de l’estat d’alarma, a 1.050 pacients, que han generat 9.546 sessions, fet que suposa una mitjana de 300 sessions diàries en línia d’exercicis de fisioteràpia i rehabilitació de trastorns múscul-esquelètics.

D’aquesta manera, la situació actual de reclusió domiciliària ha impulsat la potenciació de diverses eines tecnològiques com FisioMutua, amb les quals els treballadors lesionats, de baixa per accident laboral o enfermetat professional, han pogut seguir, des de casa, els seus exercicis de recuperació funcional, 24 hores al dia, els set dies de la setmana sense necessitat de comptar amb cita prèvia.

La metgessa rehabilitadora d’Unión de Mutuas, Felicidad Calduch, ha destacat que FisioMutua s’ha consolidat com un servei clau durant l’esclat de la pandèmia, a través de la qual, “hem continuat prestant als nostres mutualistes els serveis assistencials de fisioteràpia i de rehabilitació traumatològica en uns moments tan excepcionals”.

La plataforma en línia FisioMutua genera un vídeo personalitzat, descargable a lordinador, tv o móvil, amb el qual els pacients poden executar els exercicis prèviament pautats de manera individualitzada. Ademés, possibilita la comunicació en directe entre fisioterapeuta i pacient, per a un millor seguiment, recuperació i millora de l’estat de la salut.

Mantenim diàriament el contacte telefònic amb els pacients per saber si entenen els exercicis, saber com es troben i com va l’evolució de la recuperació per si escau realitzar algun canvi”, explica la Dra. Calduch. El més important és que davant la impossibilitat del tractament presencial, volem que se senten atesos i ben cuidats en el seu procés de recuperació, destaca l’especialista.

Rehabilitació 100% en línia per als treballadors accidentats

La plataforma telemàtica FisioMutua ajuda els pacients en la rehabilitació de les lesions musculars i de l’aparell locomotor. És una aposta ferma per les noves tecnologies amb què Unión de Mutuas vol continuar assegurant el benestar, la recuperació i la reinserció laboral dels treballadors accidentats. Per a això, les persones lesionades disposen, mitjançant la web, de 200 vídeos amb exercicis prescrits, personalitzats, per a la recuperació, enfortiment i prevenció de les lesions traumatològiques de maluc, coll, espatlla, extremitats superiors i inferiors, a més de l’esquena.

Dins de les sessions realitzades durant la quarantena, i atenent les parts del cos, el 22% han sigut exercicis de rehabilitació de l’espatlla, el 19’6% de genoll, el 10’4% de turmell, el 8,4% de la zona lumbar i el 8% d’exercicis per monyica i mà.