Notícies

10/06/2019

L’IVACE rep l’incentiu Bonus per a reduir la sinistralitat

Unión de Mutuas, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social, ha entregat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l’IVACE, el certificat Bonus pel seu treball en el control i la reducció de la sinistralitat laboral corresponent a l’exercici 2017.

La directora general de l’IVACE, Júlia Company, ha rebut el diploma acreditatiu de mans de la directora territorial d’Unión de Mutuas, Mª Ángeles Capilla, en un acte en el qual Unión de Mutuas ha volgut reconéixer el compromís i l’acompliment de l’IVACE a favor de la promoció de la salut i la seguretat dels empleats i empleades així com la seua contínua labor en la prevenció dels riscos laborals.

Unión de Mutuas entrega aquest certificat a les empreses i institucions públiques associades que aconseguixen l’incentiu Bonus, el qual, la resolució favorable depén de la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social, DGOSS.

El Bonus és un incentiu econòmic que premia la prevenció, i permet recuperar entre el 5% i el 10% de les quotes abonades per contingències professionals a les empreses que contribuïxen eficaçment a la reducció de la sinistralitat i realitzen actuacions efectives, inversions i millores en la prevenció dels accidents de treball i les malalties professionals.

A més, la directora territorial de la Mútua, M. Ángeles Capella, ha destacat que el principal objectiu és premiar les entitats que reduïxen la seua sinistralitat fins a aconseguir “ràtios per sota de la mitjana del sector”.

Així mateix, les empreses que opten al Bonus han de complir els índexs de sinistralitat general i extrema, no haver patit cap sanció en matèria de Seguretat Social i complir les obligacions de prevenció de riscos laborals.