Notícies

06/08/2019

Plans de xoc contra la contractació temporal fraudulenta i contra l’ús irregular de la contractació a temps parcial

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha publicat l’esborrany d’un nou pla contra el frau en la contractació temporal i contra la utilització irregular de la contractació a temps parcial.

El 27 de juliol de 2018, el Consell de Ministres va aprovar el Pla Director per un Treball Digne per al període 2018-2019-2020, amb l’objectiu fonamental de recuperar drets laborals i millorar la qualitat de l’ocupació i de les condicions de treball.

Un altre objectiu d’aquest pla és garantir la competència lleial entre empreses en el mercat de treball, i per això es dirigeix contra aquelles que incompleixen la normativa laboral i de Seguretat Social vigent, atés que el frau és econòmicament insostenible i socialment injust i provoca un minvament en la competitivitat i productivitat de l’economia espanyola, atacant igualment als drets fonamentals o bàsics de les persones treballadores.

Enllaç

Esborrany de Plans de Xoc contra la contractació temporal fraudulenta i contra l’ús irregular de la contractació a temps parcial.