Notícies

31/10/2019

Treball i Unión de Mutuas aborden els reptes de la prevenció, la salut i el benestar laboral

El director general de Treball i Benestar Laboral de la Generalitat Valenciana, Gustavo Gardey, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb la direcció d’Unión de Mutuass a Castelló, en la qual han participat la directora adjunta, Teresa Blasco i el director de RH, Fernando Valle.

Una reunió en la qual han abordat la gestió que l’entitat desenvolupa pel que es referix a la protecció econòmica i sanitària dels treballadors, així com la important tasca en prevenció de riscos i la cura de la salut que la mútua porta a terme amb les empreses associades, els treballadors protegits i els autònoms adherits.

A més, i com a qüestió principal, han analitzat el nou escenari i els riscos laborals emergents que implica la transformació digital, l’automatització dels llocs de treball i la indústria 4.0; una revolució que ja està impactant les noves formes de producció, les noves formes d’organització de les empreses i la seguretat i la salut dels treballadors.

El director general de Treball està d’acord amb la direcció de la mútua en buscar estratègies conjuntes perquè les empreses puguen gestionar els canvis que porta la indústria 4.0, i assegure a les persones la seua seguretat i el seu benestar perquè siguen les veritables protagonistes d’aquesta transformació digital, i poder situar-les al centre de tots els canvis i de l’evolució tecnològica.

En aquest sentit, Gustavo Gardey ha destacat la transcendència de la transformació digital en el pla econòmic i el seu impacte en l’ocupació, les relacions laborals, l’increment de la bretxa salarial entre homes i dones, les necessitats formatives dels treballadors, i els nous riscos laborals. Davant la qual cosa, ha afegit, “cal seguir protegint tots els drets vinculats a la feina com la seguretat, la salut, la prevenció, i la cobertura en cas d’accident o malaltia professional”.

Hospital ITUM de Castelló
El director de Treball també s’ha mostrat interessat per l’alta tecnologia de l’Hospital que Unión de Mutuas té a Castelló, i que avui dia és un referent nacional en patologies laborals. Gustavo Gardey, acompanyat per la direcció de la mútua, ha visitat el centre hospitalari, especialitzat en traumatologia, i que compta amb les unitats mèdiques especialitzades per a l’abordatge de les malalties de major prevalença en el món laboral, quatre quiròfans robotitzats, i els últims equipaments tecnològics recentment incorporats, com són la plataforma d’exercici multiaxial, l’electromiografia, o el tapís rodant antigravitatori, entre d’altres.