Notícies

26/12/2022

Unión de Mutuas aborda com millorar la salut i la seguretat dels treballadors d’una manera sostenible

  • Dins del model d’Empresa Saludable, Unión de Mutuas dona a conéixer les accions implementades per tindre cura de la protecció de la salut i el benestar laboral dels empleats, treballadors i de la comunitat.

Unión de Mutuas ha participat, un any més, al Congrés Ágora Bienestar en el qual, amb el lema «El camí del benestar i l’eficiència empresarial», s’han donat cita professionals de tot el territori nacional per posar en comú el present i el futur del benestar i la salut laboral, amb especial atenció a la situació post pandèmia, la prevenció psicosocial i la sostenibilitat.

Dins del bloc dedicat a la Formació, el Responsable d’Activitats Preventives d’Unión de Mutuas, Emilio Gómez, ha abordat les Claus per a aconseguir ser una empresa Saludable, destacant la importància de conscienciar, en el món laboral, sobre els beneficis humans i socials que proporcionen els ambients favorables a la salut, ja que «afavoreixen una vida laboral sostenible i de qualitat».

En este sentit, ha detallat els quatre pilars sobre els quals es sosté una empresa saludable. «L’ambient físic de salut, l’ambient psicosocial del treball, els recursos de salut i la recerca de millores de salut en la comunitat, són els fonaments que milloren les condicions de treball i la salut de les persones alhora que impulsen la productivitat i competitivitat de les empreses, ja que també influeixen en la reducció de la sinistralitat laboral».

En la seua intervenció, Emilio Gómez també ha exposat el model de Gestió d’Organització Saludable d’Unión de Mutuas que, basat en la manera d’entendre la salut de l’OMS, aplica un model de benestar físic, psicològic i social tant per als seus empleats com per a les seues empreses mutualistes, implementant programes de promoció i cura integral de la salut per a les empreses, els empleats, la família i la comunitat.

A més, com a principals projectes de promoció i protecció de la salut, durant els últims huit anys, Unión de Mutuas ha desenvolupat, dins del model d’empresa saludable, el Projecte de mobilitat segura i responsable, el Projecte de Prevenció de Trastorns Musculoesquelètics, el Pla de salut cardiovascular i el Projecte emoción.es.

Emilio Gómez ha expuesto el modelo de Gestión de Organización Saludable de  Unión de Mutuas en el Congrerso Ágora Bienestar

També el responsable de la Mútua ha informat dels projectes en marxa actualment, Cuidem la teua salut, i el Pla de Maduresa i benestar en el treball, així com els bons resultats i l’excel·lent acolliment que estan obtenint estos entre els treballadors.

Com a entitat socialment responsable i experta en la gestió de l’absentisme, Unión de Mutuas col·labora amb les empreses mutualistes en la implementació de la promoció de la salut i el benestar laboral mitjançant el model d’Empresa Saludable, un model que situa a les persones i la cura integral de la salut en el centre de l’estratègia de les organitzacions.

El Congrés, sense ànim de lucre, Ágora Bienestar és l’únic que ofereix una visió global en relació a solucions i tendències de benestar. Des del seu inici el 2016, es concep com un fòrum per a l’intercanvi de coneixement i experiències en benestar, tant des de la perspectiva personal (cos i ment) com empresarial (entorn) i com un punt de trobada nacional de professionals que aborden temàtiques de màxima actualitat sobre benestar i innovació.

Secundat per universitats, entitats professionals, empreses i altres organitzacions, esta trobada promou la cultura del benestar amb l’objectiu d’aconseguir una societat més saludable, mostrant també, el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Participantes de Unión de Mutuas en Ágora Bienestar