Notícies

22/09/2017

Unión de Mutuas amplia els servicis de realitat virtual per millorar la rehabilitació dels pacients

La mútua amplia la seua tecnologia sanitària d’avantguarda amb la incorporació d’estratègies de joc per afavorir i motivar el tractament i la recuperació física dels pacients.

Amb l’objectiu d’oferir una atenció sanitària excel·lent, Unión de Mutuas seguix avançant en l’ús de les tecnologies digitals i ha incorporat als seus servicis de rehabilitació un nou sistema tecnològic que conjuga la realitat virtual i les tècniques de ludificació per tractar i optimitzar la rehabilitació de les lesions musculars dels pacients de manera participativa i interactiva.

Es tracta del sistema Rehametrics, una plataforma programari que permet pautar, monitoritzar i quantificar la rehabilitació física i cognitiva tant en entorns clínics com domiciliaris. A través de l’ús d’aquesta plataforma s’aconseguix la immersió del pacient en una simulació tridimensional d’una situació lúdica en la qual ha de dur a terme una sèrie d’exercicis, pautats pel metge rehabilitador, que tenen per objecte restablir funcions perdudes o disminuïdes per alguna lesió traumàtica.

La incorporació d’esta nova tecnologia permet a Unión de Mutuas avançar en la seua aposta per la implementació de productes innovadors en els seus servicis sanitaris amb l’objectiu d’aportar un major valor afegit a l’atenció assistencial i als tractaments de rehabilitació que es deriven d’un accident de treball o d’una malaltia professional.

“La unió de realitat virtual i tècniques de joc brinda grans beneficis al procés de rehabilitació”, ha manifestat la metgessa rehabilitadora de la mútua i responsable del projecte Sandra Castell, ja que, entre altres qüestions, “amenitza les rutines de rehabilitació aportant una motivació extra al pacient a mesura que va superant nivells en un entorn interactiu”.

Cada exercici té una dificultat diferent determinada prèviament pel professional sanitari, que és l’encarregat de supervisar els avanços i modificar els programes d’exercicis personalitzant-los i ajustant-los a les necessitats del pacient, ha explicat la doctora Castell.

A més del benefici motivacional que proporcionen els exercicis, Rehametrics també permet quantificar l’evolució del pacient de manera objectiva mitjançant el mesurament automàtic de paràmetres biomecànics i l’anàlisi dels moviments fets durant les sessions de rehabilitació.

“La implantació de Rehametrics a Unión de Mutuas permet que el seu equip clínic obtinga una visió detallada i objectiva sessió rere sessióde l’evolució dels seus pacients. Esperem que esta informació millore la ja excel·lent rehabilitació que reben els pacients d’Unión de Mutuas”, ha comentat Pau Gagliardo, Director de Desenvolupament de Negoci de Rehametrics.

L’eficàcia de la realitat virtual en el tractament de pacients amb problemes motors està àmpliament contrastada pels metges i professionals rehabilitadors de la mútua. Des de 2012, el servici de Rehabilitació de la mútua fa servir la tecnologia de realitat virtual per a la recuperació funcional de l’espatla. Ara, amb la incorporació de Rehametrics, la mútua amplia i complementa la rehabilitació virtual a la recuperació funcional del tronc i els membres inferiors.