Notícies

14/02/2023

Unión de Mutuas implanta nova tecnologia antigravetat per a la rehabilitació dels seus pacients

Unión de Mutuas ha adquirit noves màquines de rehabilitació Anti-Gravedad AlterG VIA, una nova tecnologia aplicada en la rehabilitació dels pacients que pateixen lesions en l’extremitat inferior, permetent-los caminar o córrer sense ajuda externa. Aquesta última tecnologia patentada per la NASA genera un entorn sense gravetat reduint el pes del pacient fins a un 80%. S’ha instaurat recentment en diversos centres de la Comunitat Valenciana i Catalunya, en concret en els ambulatoris de Barcelona, Castelló, Paterna i Vila-real.

Serafín Oliva, director mèdic d’Unión de Mutuas, destaca que “amb l’aplicació d’aquestes màquines en els processos de rehabilitació aconseguim nombrosos beneficis en els pacients: reduir el temps de recuperació, augmentar la qualitat del tractament, la recuperació natural dels músculs afectats, així com l’eliminació i disminució de dolor causat per diferents lesions. També s’aconsegueix un retorn gradual al treball, millorar l’estabilitat i equilibri a nivell general”.

A més, la nova generació AlterG incorpora un sistema digital que permet monitorar digitalment els avanços en la recuperació del pacient amb la visualització de diferents variables com la distribució de càrregues o la longitud dels passos entre totes dues extremitats inferiors. El Dr. Oliva apunta que “aquesta nova actualització respecte als anteriors equips té com a avantatge principal el poder portar un control més precís sobre la influència del pes corporal permetent al fisioterapeuta donar indicacions molt més oportunes al pacient”.

Consta d’una cinta caminadora que a través d’una bossa hermètica amb un flux d’aire mesurat a pressió, permet eliminar la gravetat real de la part inferior del nostre cos i de forma totalment independent de les extremitats superiors. Mitjançant una pantalla tàctil es vigila i controla la variació de la gravetat, adaptant el pes de cada usuari segons les necessitats, la velocitat i inclinació de la cinta, la duració dels exercicis, calories involucrades, distància recorreguda així com el ritme i la freqüència cardíaca durant tot l’exercici.

L’evolució tecnològica de la maquinària incorpora un sistema de càmeres en lents de gran angulació, reproduint vídeo en temps real en la pantalla tàctil. D’aquesta manera es permet donar instruccions determinades i apropiades al llarg de l’exercici per part dels professionals. El nou Alter G dona l’opció d’indicar precisament la sensació de dolor del pacient, condicionant el programa a la circumstància funcional del convalescent i adaptar el tractament depenent de la conjuntura mèdica que patisca.

A més, en acabar l’activitat, s’emet un informe que arriba directament als sistemes informàtics dels professionals en el qual es resumeix l’esforç exercit pels usuaris i d’aquesta manera es pot portar un millor control en l’evolució de la cura dels pacients. Els informes mostrats permeten controlar l’augment de la càrrega progressivament i d’una forma molt més precisa adaptant-la a cada moment a la fase de rehabilitació en què el pacient es trobe.

Unión de Mutuas continua apostant per la innovació tecnològica i sanitària per a donar el millor servei als seus autònoms adherits i treballadors protegits de les empreses mutualistes.