Notícies

11/02/2020

Unión de Mutuas posa en marxa la Unitat de Medicina Hiperbàrica en el seu hospital de Castelló

El tractament centrat en la teràpia amb oxigen resulta molt beneficiós per a patologies i dolències traumatològiques. Mitjançant la cambra hiperbárica, s’incrementa l’oxigen en sang i s’agiliten els processos de recuperació dels pacients.

Unión de Mutuas acaba de posar en marxa, en el seu centre hospitalari de Castelló, la Unitat de Medicina Hiperbàrica, una teràpia no invasiva, sense efectes secundaris, amb la qual els pacients, situats en una cambra pressuritzada, reben oxigen en una concentració propera al 100% a una pressió de 1,40 atmosferes.

El tractament aconsegueix que l’oxigen es diluïsca en el plasma sanguini, la qual cosa afavoreix el metabolisme cel·lular i millora la regeneració de tots els teixits de manera que s’aconsegueix una important cadena de beneficis en el cos, explica la Dra. Feli Calduch, responsable d’aquesta nova unitat.

La Dra. Calduch és metgessa especialista en rehabilitació, un dels àmbits en els quals aquest tractament està àmpliament reconegut. La teràpia hiperbàrica està indicada per a qualsevol traumatisme o lesió d’origen ossi, lligamentós o articular. L’oxigen ajuda a desinflamar les lesions, redueix el dolor, augmenta la plasticitat i facilita el treball del fisioterapeuta durant la rehabilitació.

A més, l’especialista rehabilitadora ha assenyalat els beneficis de la medicina hiperbàrica en el camp de la vigilància de la salut i de la medicina del treball, donat i que és “una gran aliada en els tractaments de patologies laborals”.

L’elevat nivell d’oxigen en sang −hiperoxia− prevé les lesions en tant que es redueix la fatiga dels teixits, afavoreix la recuperació i creació de nous capil·lars, afavoreix l’èxit de la implantació d’empelts, accelera el tancament i la cicatrització de les ferides, disminueix les infeccions postquirúrgiques i augmenta la regeneració muscular i òssia.

Tot això “proporciona una millora de qualitat de vida del pacient, disminueix el temps de recuperació i assegura els efectes terapèutics a un cost menor i sense riscos”, ha afirmat la Dra. Calduch.

Amb la posada en marxa de la Unitat de Medicina Hiperbàrica, Unión de Mutuas amplia la dotació d’equipaments de tecnologia puntera amb la qual ofereix al seu col·lectiu associat les teràpies més innovadores, de manera que proporciona la millor atenció, el tracte més pròxim i personalitzat, i garanteix una ràpida i efectiva curació i recuperació de la salut.

Així, la unitat hiperbárica se suma a les unitats mèdiques especialitzades amb què la mútua aborda la prevenció, el tractament i la cura de les malalties més prevalents en el món laboral, com són els problemes de columna, les lesions en tendons i ossos i els problemes cardiorespiratoris i del somni.

Unión de Mutuas compta amb una àmplia xarxa assistencial formada per 31 centres i un centre hospitalari, l’Institut de Traumatologia, ITUM, que la mútua té a Castelló, especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia i dotat amb els mitjans tecnològics més avançats. També compta amb un hospital mancomunat, l’Hospital Intermutual de Llevant, a València.

Tots els centres ofereixen un servei personalitzat, de tracte assistencial individualitzat on la proximitat i la propinqüitat fonamenten la relació amb els pacients. De fet, la satisfacció de les persones hospitalitzades supera el 95%, d’acord amb les enquestes realitzades i adverades per Aenor.

Compromesa amb la salut i el benestar de les persones, la mútua disposa de nombroses certificacions que acrediten l’excel·lència de la seua gestió segons el model EFQM en el nivell 600+, la Qualitat dels seus serveis d’acord amb l’ISO 9001, la Seguretat del Pacient acreditat segons la UNE 179003, la I+D+I en virtut de la UNE 166002, l’Empresa Saludable d’acord amb els criteris de l’Organització Mundial de la Salut, la Seguretat de la informació en compliment amb la UNE 27001, el Compliance Penal, d’acord amb la UNE 10601 i la gestió de la Responsabilitat Social segons els requisits de la IQNET SR 10.