Notícies

24/11/2017

Unión de Mutuas, Premi d’Accessibilitat DIGA 2017

  • La mútua té certificades totes les instal·lacions amb el Distintiu Indicador del Grau d’Accessibilitat (DIGA)
  • El sistema DIGA evalua i certifica el grau d’accessibilitat d’instal·lacions i serveis i estableix cinc nivells d’excel·lència

Fundació Shangri-La per a l’Accessibilitat i la Responsabilitat Social ha reconegut l’aposta d’Unión de Mutuas per l’accessibilitat i per una societat més inclusiva amb l’entrega del Premi a l’Accessibilitat DIGA 2017.

Unión de Mutuas és una de les huit entitats que en els últims tres anys han estat triades pel jurat dels premis d’entre els més de 500 instal·lacions i serveis certificats pel Distintiu Indicador del Grau d’Accessibilitat (DIGA), en funció de criteris tècnics que valoren aspectes com l’adaptació dels edificis històrics, la integració de l’accessibilitat en els serveis i l’eficiència en la gestió.

Per a Teresa Blasco, directora adjunta d’Unión de Mutuas, aquest premi reconeix “el nostre esforç i compromís per convertir Unión de Mutuas en una mútua accessible per a tots i totes”, i assenyala que l’accessibilitat va més enllà de les barreres arquitectòniques i, per tant, “treballem perquè els nostres espais i serveis siguen comprensibles i que tothom —totes les empreses mutualistes, els treballadors associats i adherits i tots els nostres grups d’interès— els puga utilitzar de manera autònoma i segura, independentment de la seua edat, condició o capacitat”.

El compromís amb l’accessibilitat d’Unión de Mutuas ha fet que se certifiquen totes les seues instal·lacions. A més, la mútua fa revisions anuals, i actualitza les qualificacions i els certificats obtinguts cada tres anys. Compromesa amb les persones i amb una societat diversa, amb els distintius DIGA, la mútua informa a través del nombre d’estrelles del grau d’accessibilitat dels seus centres, i proporciona una atenció més propera i ajustada a les necessitats de cada pacient i usuari.

Francisco Nieto, director territorial de Madrid, ha recollit el premi a Unión de Mutuas entregat per Borja Fanjul, director del Reial Patronat sobre Discapacitat i director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat.

A la gala d’entrega, celebrada a l’auditori de Castellana, Madrid, també hi van participar Carlos González, director general d’Atenció a la Dependència i els Majors de la Comunitat de Madrid; Jorge Jiménez de Cisneros, director general d’Atenció a Persones amb Discapacitat de la Comunitat de Madrid; i Marta Higueras, primera tinenta d’alcalde i delegada de l’Àrea de Govern d’Equitat, Drets Socials i Ocupació de l’Ajuntament de Madrid, entre d’altres.

La Fundació Shangri-La entén l’accessibilitat com una dimensió específica de la responsabilitat social de les empreses i organitzacions que, dins d’un procés general de globalització i universalització, necessiten millorar les seues relacions amb grups d’interès que es van diversificant, ampliant i integrant de manera progressiva en el seu entorn.

A punt de finalitzar el termini per a l’entrada en vigor de la Llei d’Accessibilitat el 4 de desembre, el Distintiu Indicador del Grau d’Accessibilitat (DIGA) ha consolidat la seua certificació com un referent en el sector.

El sistema DIGA evalua el grau d’accessibilitat d’instal·lacions, serveis i productes i estableix cinc nivells d’excel·lència, que aporten a les empreses la revalorització dels immobles i l’obertura a usuaris potencials: persones amb necessitats especials, amb qualsevol tipus de discapacitat, amb mobilitat reduïda, persones majors , etc. A més, DIGA garanteix el compliment de la normativa vigent.

Unión de Mutuas, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social, té com a principal activitat cuidar la salut i el benestar laboral dels treballadors i les treballadores. Presta serveis sociosanitaris a més de 37.395 empreses i 303.493 treballadors i treballadores. Per a això disposa d’una àmplia estructura sanitària molt avançada, composta per 31 clíniques repartides per tot el territori nacional, un hospital especialitzat en Traumatologia, ITUM, a Castelló, i participa a l’hospital Intermutual de Llevant, a València.

Tot el sistema de gestió d’Unión de Mutuas pretén aconseguir la satisfacció dels mutualistes, els treballadors associats i adherits. La seua gestió està basada en la millora contínua, en el model de gestió d’excel·lència europeu EFQM, del qual té el màxim reconeixement, el segell 500+. A més, ha estat guardonada amb les acreditacions de major reconeixement, avalades per AENOR, pel que fa a la gestió de la qualitat, la gestió mediambiental, l’R+D+I, la gestió de l’RSC, la seguretat del pacient, la gestió d’empresa saludable, la gestió per a la prevenció de delictes i la gestió de la seguretat de la informació.