Notícies

06/04/2018

Unión de Mutuas premiada per un estudi de valoració funcional de la columna lumbar

L’Institut de Biomecànica, IBV, ha concedit, en la seva undècima edició, el Premi de Valoració Funcional en la modalitat d’Investigació col·laborativa a Unión de Mutuas per una revisió de casos clínics que mesuren la capacitat funcional dels pacients després de ser sotmesos a una cirugia per hèrnia discal lumbar.

L’estudi ha estat realitzat per l’equip mèdic de la Unitat de Valoració Funcional de la mútua, integrat pels doctors Marisa Antolí i Jorge Andrés Vásquez i el fisioterapeuta Santiago Caudet.

El treball guardonat analitza 30 casos, corresponents a homes i dones, d’edats compreses entre 31 i 60 anys, amb patologia d’hèrnia discal lumbar, que després de ser intervinguts quirúrgicament mitjançant discectomia, als tres i sis mesos de la intervenció se’ls va realitzar la valoració funcional lumbar mitjançant el sistema NedLumbar/IBV.

A partir del registre i anàlisi de gestos quotidians, com aixecar-se d’una cadira o aixecar una càrrega frontal, i de les diferències amb la normalitat, l’estudi estableix una valoració objectiva de l’estat funcional real del pacient, cosa que permet la quantificació del dany i el control de la seva evolució.

Aquestes proves biomecàniques, segons ha manifestat la responsable de la Unitat de Valoració d’Unión de Mutuas, la Dra. Marisa Antolí, són de gran utilitat, ja que permeten “evaluar, des del punt de vista funcional, l’eficàcia del tractament”. A més, com que es pot quantificar el grau d’afectació del pacient, donen una informació objectiva sobre la seva situació funcional i faciliten l’actitud terapèutica més adequada, “cosa que repercuteix en una millor rehabilitació i recuperació del pacient”.

L’equip mèdic d’Unión de Mutuas ha recollit el premi de mans del director gerent de l’IBV, Javier Sánchez, en acabar les XII Jornades de Valoració Funcional de l’IBV, realitzades a la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València.

El premi, amb el qual, una vegada més, es valora la qualitat del treball desenvolupat pels professionals d’Unión de Mutuas, té per objectiu estimular i mostrar el coneixement científic avançat i innovador en l’ús d’aplicacions i tècniques biomecàniques de valoració funcional.