Notícies

29/04/2022

Cooperació entre empreses i treballadors per a una cultura de la prevenció

El Dia Mundial de la Seguretat i Salut al Treball, Unión de Mutuas, centra la seua atenció en la importància de continuar promocionant la cultura de la seguretat i la salut a les empreses per reduir el nombre de morts i lesions relacionades amb el treball.

Seguint el tema d’aquest any de l’Organització Internacional del Treball (OIT) Actuem junts per construir una cultura de seguretat i salut positiva, a Unión de Mutuas «volem reconèixer i evidenciar el gran benefici que suposa per a empresaris i treballadors, treballar conjuntament, com ha quedat demostrat durant la pandèmia, aquesta cooperació ha estat fonamental per assolir mesures comunes i decisives per protegir els espais de treball, salvaguardar la seguretat i la salut dels treballadors, així com la continuïtat de les empreses», ha destacat el Responsable de Prevenció amb càrrec a quotes, Emilio Gómez.

Unión de Mutuas se suma a aquesta campanya de sensibilització mundial que promou el foment de diàleg i la cooperació com a factors fonamentals per a la creació d’una cultura de la prevenció, la seguretat i la salut al treball. L’OIT, aquest any, «ens marca el camí a seguir per consolidar el que s’ha aconseguit en matèria de prevenció durant la pandèmia i seguir millorant les condicions de seguretat i salut laboral als centres de treball», ha assenyalat Gómez.

Per això, és fonamental avançar en la governança de seguretat i salut al treball, sobretot si a més, «volem afrontar amb garantia els reptes que tenim per davant quant a la prevenció de riscs associats a la digitalització, el teletreball o la preservació de la salut mental, i aplicar una cultura preventiva que redueixa els índexs de sinistralitat laboral».

En commemoració d’aquest dia, Unión de Mutuas posa en valor la importància de la comunicació i la cooperació entre les persones treballadores i les ocupadores i les seues organitzacions com a condició necessària per promoure la seguretat i la salut al treball.

A més, en la seua labor de procurar la salut i el benestar de les empreses i treballadors, Unión de Mutuas duu a terme actuacions dins dels Plans d’Activitats Preventives amb càrrec a quotes que autoritza el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.