Notícies

05/04/2018

Unión de Mutuas renova el certificat d’Empresa Saludable

Unión de Mutuas ha renovat el certificat d’Empresa Saludable després de superar satisfactòriament l’auditoria realitzada per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació, AENOR.

El certificat garanteix que Unión de Mutuas promou i protegeix de manera continuada la salut, la seguretat i el benestar dels treballadors i la sostenibilitat de l’ambient de treball, gràcies a la implantació d’un sistema de gestió d’acord amb el model d’Empresa Saludable que segueix els criteris de l’Organització Mundial de la Salut, OMS.

A través d’aquest model, la mútua desenvolupa actuacions generadores de salut, benestar i qualitat de vida. La directora adjunta de l’entitat, Teresa Blasco, ha assegurat que es tracta d’un reconeixement molt important, ja que “la nostra raó de ser és la salut i el benestar laboral de les persones, som una entitat compromesa amb la salut, per això treballem d’acord amb l’OMS i amb un enfocament sistemàtic de millora contínua en la promoció de la vida activa i saludable dels treballadors i les treballadores, que fem extensiu al conjunt de la societat”.

Des de 2014 la mútua té implantat el Pla de Salut, una iniciativa integral destinada a fomentar el canvi d’hàbits per millorar la salut física i psicològica. Es basa en tres grans pilars: la salut cardiovascular, la prevenció de trastorns musculoesquelètics, TME i la promoció de la responsabilitat per a una mobilitat segura a la carretera.

Tots aquests programes inclouen activitats que identifiquen i avaluen factors de risc que poden afectar la salut de la persona, no només en el seu entorn de treball sinó també en l’activitat extralaboral. Es tracta, a més, de les malalties que més incidència tenen en el món laboral, ja que la malaltia cardiovascular és una de les primeres causes de baixa laboral a Espanya després de la lumbàlgia, els trastorns musculoesquelètics, la depressió i els accidents de trànsit.

Dins de cada programa, la mútua promou nombroses activitats divulgatives, formatives i informatives amb l’objectiu d’influir en una adequada alimentació, amb la realització de tallers nutricionals per a la prevenció de l’obesitat i la disminució de les malalties cerebrovasculars, mostrar els beneficis de l’esport, influir en la correcció ergonòmica i postural i sensibilitzar sobre la prevenció, la seguretat i la responsabilitat en els desplaçaments per carretera.

El compromís amb la salut també inclou l’àmbit de les emocions, per això la mútua desenvolupa el programa Emociona, amb la realització de jornades i tallers sobre intel·ligència emocional, que té com a objectiu l’entrenament de competències emocionals i socials, ja que el benestar psicològic i social aporta grans beneficis per a la salut de les persones i les organitzacions.

Per això, l’objectiu d’Unión de Mutuas, segons ha manifestat la directora adjunta Teresa Blasco, és promoure el benestar i la qualitat de vida dels treballadors i les treballadores “estimulant el control i la presa de consciència de la seua pròpia salut”, per la qual cosa és fonamental “fomentar i generar espais laborals saludables i confortables en els quals el principal actiu siguen les persones”, ja que tot això influeix en “la satisfacció, la millora de les relacions socials, la motivació laboral, la reducció dels accidents de treball i la reducció de l’absentisme”.