Notícies

19/10/2018

Unión de Mutuas signa la declaració per l’ètica i el bon govern de la Generalitat Valenciana

Unión de Mutuas ha subscrit la declaració de la Iniciativa Empresarial per l’Ètica i el Bon Govern, un document promogut per la Generalitat Valenciana, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, la Confederació de Cooperatives i el Consell de Cambres de Comerç.

Aquesta aliança ètica exigeix a les companyies i organitzacions signants transparència, integritat i exemplaritat com a elements clau per a la prosperitat econòmica i social. I això implica modernitzar els procediments, avançar en l’eficàcia econòmica i en transparència per eradicar els espais d’opacitat i confusió.

La declaració indica que “la majoria del món empresarial sap que el compliment estricte de les normes i el compte de resultats ja en no són els únics objectius ni l’única preocupació” i la societat demana ara més que mai “bon fer, transparència, rigor i responsabilitat tant en l’àmbit econòmic privat com en el social o en el públic”.

El document assenyala que quan algú actua de manera irregular, en una empresa o en una institució pública, està soscavant elements bàsics de les societats obertes, com la igualtat d’oportunitats i la concurrència lliure. “Les males pràctiques que provoquen aquestos casos de corrupció a les empreses i a les administracions són una agressió moral i ètica, però també ataquen les bases d’una economia de mercat lliure”, assegura el text, que reivindica la bona reputació de milers d’empreses valencianes.

Durant l’acte de la signatura, celebrat al Palau de la Generalitat, el president Ximo Puig ha celebrat “aquesta aliança” a favor de la reputació col·lectiva, que “va més enllà de les fronteres, d’allò que és pròpiament moral”, i influeix directament en la seguretat jurídica de l’escenari econòmic per millorar les perspectives de futur. “És important que tantes empreses importants hagen fet un pas endavant a favor de l’honradesa, de tots els valors que sustenten una societat sana, democràticament”, ha assenyalat el president de la Generalitat.

Per la seua banda, el president de la patronal autonòmica, CEV, Salvador Navarro, ha destacat “el bon fer” de les companyies valencianes i la seua aposta per la gestió responsable i les bones pràctiques, alhora que ha subratllat que l’empresa que no estiga connectada amb els valors de la societat “està condemnada al fracàs”.

Unión de Mutuas és una de les primeres empreses que ha signat la Iniciativa Empresarial per l’Ètica i el Bon Govern, una declaració que romandrà oberta durant les pròximes setmanes per permetre l’adhesió de les organitzacions, entitats i empreses que ho desitgen.