Notícies

10/05/2021

En el gimnàs, evita qualsevol risc de contagi!

Són molts els efectes beneficiosos que la pràctica de l’exercici físic genera en el nostre organisme. L’esport, a més de millorar el nostre estat de salut físic i mental, també prevé i ajuda en el tractament d’enfermetats cardiovasculars, diabetis, obesitat, o càncer, entre altres.

Després d’un any de restriccions a la mobilitat per la pandèmia, i després de retornar a l’activitat física, és important mantindre l’alerta i actuar amb total responsabilitat en els gimnasos perquè tant els usuaris com els treballadors i empresaris d’aquestes instal·lacions complisquen amb totes les mesures de prevenció contra la COVID-19, s’eviten els contagis comunitaris i es recupere l’activitat econòmica.

Amb aquest objectiu, Unión de Mutuas, ha elaborat unes fitxes amb consells i pautes a tindre en compte en l’interior dels gimnasos, on la ventilació, la mascareta, la higiene, la distància social i l’aforament reduït són claus per a minimitzar els riscos.

“L’esport és essencial per a la salut. Per això, amb aquestes fitxes volem ajudar als gimnasos a incorporar les mesures adequades que protegisquen tant als treballadors com als seus clients. El seu compliment, a més de fomentar i promoure actituds i entorns saludables, preveu l’exposició al virus, minimitza riscos, evita infeccions i contagis i ajuda a deixar darrere els hàbits sedentaris i a reprendre la pràctica esportiva, tan necessària i beneficiosa per a mantindre un bon estat de salut física i psicològica”, ha assenyalat el Responsable de Prevenció d’Unión de Mutuas, Emilio Gómez.

Segons Gómez, no podem oblidar que la majoria dels gimnasos se situen en espais interiors i que la principal forma en què es propaga el virus SARS CoV-2 és a través de gotetes respiratòries produïdes en tossir, esternudar o parlar. Per això, per a evitar una potencial concentració vírica en l’ambient, és crucial “assegurar una bona ventilació i garantir l’aportació d’aire exterior per a proporcionar aire net i obrir de forma regular les finestres per a sanejar l’aire que es respira”.

Així mateix, és fonamental mantindre la distància de seguretat de dos metres, tant si s’és usuari, company de treball, client o proveïdor de serveis. Igualment, i, d’obligat compliment, cal utilitzar la mascareta en tot l’establiment, zones comuns, entrades i eixides, i també durant els entrenaments, ja que la respiració s’intensifica amb l’exercici, amb una major expulsió d’aerosols que en una respiració normal. D’igual manera, s’aconsella, portar botella d’aigua i tovallola individuals i evitar la salutació amb contacte físic.

A més de la rentada de mans, també han de ser contínues la higiene, neteja i desinfecció d’espais, materials i superfícies, com ara barres, pesos, steps, bicicletes, el·líptiques, escales, taulells, vestuaris, condícies i sòls de sala, entre altres. Per a la desinfecció i neteja és recomanable no utilitzar draps, substituint-los per paper i baietes d’un sol ús, juntament amb els desinfectants autoritzats pel Ministeri de Sanitat.