Notícies

28/07/2017

FEVECTA i Unión de Mutuas reforcen la seua col.laboració

Unión de Mutuas i la Federación Valenciana de Empresas Cooperativas de Trabajo Asociado, FEVECTA, han signat un acord de col.laboració pel qual assumixen el compromís de promocionar i difondre la seguretat, la prevenció de riscos i la salut en el treball.

El president de FEVECTA, Emilio Sampedro i el director adjunt de Unión de Mutuas, Jaime Querol, han subscrit l’acord a fi de reforçar les relacions entre ambdós institucions i col·laborar en la realització de conferències i jornades formatives i informatives sobre la normativa laboral, la prevenció de riscos laborals, la salut en el treball, i les novetats que sorgisquen en l’àmbit d’activitat de la mútua com a entitat col·laboradora amb la Seguretat Social.

En virtut de l’acord, ambdós organitzacions ajudaran a les empreses associades, treballadors protegits i professionals adherits a tindre una major informació sobre la normativa que els afecta, les modificacions del dret laboral, l’adopció de mesures preventives, així com de tots els requisits que marca la llei quant a la gestió de la incapacitat temporal del treball derivada de l’accident de treball i malaltia professional.

Segons ha comentat el president de FEVECTA, després de la firma del conveni, “el que ens mou a realitzar este acord és contribuir a complir millor amb la finalitat última de les cooperatives de treball, que no és una altra que proporcionar ocupació als seus socis i treballadors en les millors condicions possibles, i fer-ho de la mà de Unión de Mutuas és garantía de professionalitat i treball ben fet.”

Unión de Mutuas, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social, compta amb 31 centres propis distribuïts per deu CCAA, té associades 37.395 empreses i protegix a 303.493 treballadors i treballadores. La seua principal activitat és cuidar la salut i el benestar laboral dels treballadors i treballadores.

Per això gestiona una sèrie de prestacions sanitàries i econòmiques del Sistema de la Seguretat Social, buscant sempre la qualitat i l’excel·lència, realitzant una gestió econòmica eficient i transparent amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat de la Seguretat Social. Compta amb una àmplia estructura sanitària molt avançada que dóna resposta a qualsevol patologia relacionada amb l’accident i la malaltia professional.

Per la seua banda, FEVECTA és l’entitat representativa de les cooperatives de Treball Associat de la Comunitat Valenciana en els àmbits econòmic, polític i social, davant de les entitats públiques i privades, i en el moviment cooperatiu en general. FEVECTA basa les seues actuacions entorn de tres grans pilars: la defensa dels interessos de les cooperatives, la promoció i foment del cooperativisme, i els servicis a les cooperatives associades i altres institucions. Segons dades registrats de 2016, en la Comunitat Valenciana hi ha un total de 2.037 cooperatives de treball, i 21.378 persones són sòcies o treballadores d’alguna cooperativa de treball.