Notícies

24/05/2024

Jornada d’Unión de Mutuas sobre la importància del somni: «Dorm bé, treballa segur»

Durant la jornada s’han exposat els riscos associats a la falta de somni així com diverses recomanacions per a millorar la qualitat del descans.

Dins del Pla d’Activitats Preventives, i en col·laboració amb la Fundació Mónica Duart, entitat especialitzada en el món del somni, en Unión de Mutuas hem posat tot el nostre interès a fer la campanya “Dorm bé, treballa segur” per la importància que té el dormir bé en la nostra vida diària i en la nostra vida laboral, ja que el somni és un pilar bàsic de la nostra salut, juntament amb una alimentació correcta, la realització d’exercici físic i el benestar emocional.

Per aquest motiu avui, divendres 24 de maig, Unión de Mutuas ha celebrat una jornada de sensibilització sota el mateix títol de la campanya «Dorm bé, treballa segur» amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat de tenir un bon descans nocturn i de poder treballar de manera segura.

La jornada ha estat inaugurada per Emilio Gómez, director de l’àrea de prevenció amb càrrec a quotes d’Unión de Mútuas, qui ha destacat la rellevància d’abordar els riscos associats a la falta de somni en l’entorn laboral. “El descans adequat és fonamental per a garantir la seguretat i eficiència en el treball”, ha subratllat Gómez durant la seva presentació.

El ponent de la jornada ha estat el doctor Javier Puertas, cap del Servei de Neurofisiologia i la Unitat de Trastorns del son de l’Hospital Universitari. Portes ha ofert una ponència centrada en els perills i riscos laborals derivats de la falta de descans, explorant els efectes negatius de la falta de somni en el rendiment i la seguretat en el treball. A més, ha analitzat els desafiaments específics que enfronten els treballadors per torns i les estratègies per a mitigar aquests riscos.

Durant la jornada, s’ha discutit com la privació del somni afecta la capacitat de concentració i augmenta el risc d’accidents laborals. També s’han abordat els perills de conduir amb falta de somni, una de les principals causes d’accidents de trànsit. Un altre tema crucial tractat ha estat l’ús de medicació per a tractar els problemes de somni i les seves implicacions en l’àmbit laboral.

El Dr.Javier Puertas ha ofert recomanacions sobre com optimitzar l’entorn de somni per a millorar la qualitat del descans, explicant la importància de la posició de descans i els elements de l’habitació. A més, s’han proporcionat diferents consells pràctics per a establir hàbits saludables que promoguin un somni reparador.

La jornada ha conclòs amb una sessió de preguntes i respostes, on els assistents han pogut resoldre els seus dubtes i compartir les seves experiències. La iniciativa ha estat molt ben rebuda, destacant-se la importància d’aquesta mena d’activitats per a promoure una cultura de prevenció i benestar entre els treballadors.

En Unión de Mútuas posem a disposició per a totes les persones interessades a aprofundir en aquest àmbit, diferents materials útils en el nostre Portal de Seguretat i Salut, dins de la campanya Dorm bé, treballa segur. Entre els materials es troben diverses infografies i articles. A més, a través del canal de Youtube, es poden accedir a dos vídeos explicatius.