Contra la violència de gènere

“Seguim ací, estem amb tu”. Aquest és el lema amb el qual el Ministeri d’Igualtat ha llançat una nova campanya institucional per a combatre la violència masclista durant la crisi del Covid-19. La iniciativa s’emmarca en les mesures urgents de protecció a les víctimes de violència de gènere posada en marxa a partir del Reial decret llei del 31 de març.

Amb aquesta campanya el Ministeri d’Igualtat, juntament amb la Delegació del Govern Contra la Violència de Gènere, vol traslladar un missatge de suport i de confiança a les dones que puguen estar patint violència de gènere durant la reclusió domiciliària per l’estat d’alarma, recordant-los que no estan soles, que els serveis d’atenció a les víctimes continuen funcionant, i que poden eixir al carrer en una situació d’emergència independentment de la fase de la desescalada en la qual es trobe el seu territori.

Des de l’inici del confinament, els serveis d’atenció a les víctimes de violència de gènere han rebut més de 19.000 peticions d’assistència, quasi un 62% més que l’any anterior.

En Unión de Mutuas ens unim a aquesta campanya de conscienciació contra la violència de gènere. Som una entitat profundament compromesa amb la igualtat i comptem amb un pla d’igualtat en el qual disposem d’un protocol d’actuació en cas d’assetjament en l’àmbit laboral i una guia per a l’ús no discriminatori de la imatge i del llenguatge amb la qual també volem contribuir a l’eliminació dels estereotips sexistes que segueixen presents en la societat.

Tenim, per tant, incorporada la perspectiva de gènere en el nostre model de gestió. Portem més d’una dècada impulsant, dins de l’organització, mesures d’igualtat d’oportunitats, flexibilitat i conciliació, juntament amb accions per a previndre l’assetjament laboral i mesures de sensibilització sobre el que suposa aquesta xacra social de la violència de gènere.

Totes aquestes iniciatives estan emmarcades en el nostre Pla d’Igualtat, que anem actualitzant cada dos anys, i que des d’ací us animem a consultar. Volem que l’espai laboral siga un entorn segur per a totes les persones.