Notícies

05/03/2021

Realitat virtual per a la rehabilitació motora dels pacients

Segons l’enquesta publicada en la Revista Espanyola de Traumatologia Laboral, el 97% dels pacients d’Unión de Mutuas, afectats per patologia de l’espatlla i tractats amb la teràpia virtual, valora satisfactòriament l’alta qualitat assistencial i tecnològica amb què són rehabilitats.

Unión de Mutuas ha analitzat en l’últim número de la Revista Espanyola de Traumatologia Laboral l’aplicació d’entorns virtuals en el procés de rehabilitació funcional de l’espatlla. En aquest article científic, la cap del Servei de Rehabilitació d’Unión de Mutuas, Feli Calduch, comparteix l’experiència pràctica d’aplicar aquesta tecnologia avançada com eina terapèutica en la rehabilitació motora dels pacients.

La Realitat Virtual forma part dels serveis de rehabilitació de la mútua, des de 2017, a través de la plataforma Rehametrics. Des de llavors, la mútua tracta treballadors accidentats o lesionats amb aquesta teràpia, que consisteix en la realització d’activitats i exercicis funcionals basats en la repetició i la intensitat, graduables en dificultat, i que permet l’aprenentatge motor i la neuroplasticitat.

Recentment, i amb l’última actualització del programari, la mútua ha ampliat a 70 els exercicis disponibles en els quals es treballen diferents funcions corporals, com ara el control cefàlic, el control del tronc, la coordinació, l’equilibri dinàmic i estàtic, les extremitats inferiors i superiors, la marxa i la resistència.

Tractament dalta qualitat, valorat pel 97%dels pacients

A més, en l’estudi realitzat, la Dra. Calduch presenta els resultats de l’enquesta de satisfacció realitzada als pacients afectats per patologia de l’espatlla, tant quirúrgica com no quirúrgica, en els quals les lesions del maniguet rotador són la patologia més freqüent, i que han estat tractats amb la plataforma de realitat virtual Rehametrics, en els centres que la mútua té a Castelló, Paterna, Sagunt, Vila-real i Barcelona.

Segons els resultats obtinguts, els pacients d’Unión de Mutuas reconeixen, en un 97%, l’alta qualitat assistencial i tecnològica amb les quals són rehabilitats, així com l’alta satisfacció en quant a la motivació i l’ajuda extra que els aporta la plataforma virtual en els seus processos de recuperació.

L’article detalla en les conclusions l’alta satisfacció dels pacients amb aquesta tecnologia, ja que, enfront de les teràpies convencionals, suposa una eina d’ajuda complementària i de motivació superior. A més, la Dra. Calduch destaca que el tractament amb Rehamétrics proporciona una teràpia més d’acord amb la recuperació funcional del pacient, ja que permet la personalització dels protocols, en poder dissenyar-los de manera individualitzada en funció de les necessitats i la patologia de cada pacient.

Al costat de la plataforma de rehabilitació virtual Rehametrics, Unión de Mutuas compta amb una àmplia dotació d’equipaments d’última generació i tecnologia sanitària d’avantguarda, com ara, la Unitat de Teràpia Multimodal, la Cambra Hiperbàrica, la cinta Antigravitatòria Alter G, la plataforma d’exercicis multiaxial, la tecnologia Human Tecar o les unitats mèdiques especialitzades, que contribueixen a curar les lesions així com a una millor rehabilitació i òptima reincorporació dels treballadors a l’activitat laboral.