Notícies

11/12/2018

Unión de Mutuas participa en el Congrés de Traumatologia Laboral Setla 2018

Professionals d’Unión de Mutuas han participat en el XVIII Congrés de la Societat Espanyola de Traumatologia Laboral (SETLA), celebrat a Barcelona. La doctora Osdaly Ardisana va presentar una comunicació sobre traumatismes cranioencefàlics en una taula específica de metges assistencials dedicada a les emergències vitals en el primer nivell assistencial.

En la comunicació la Dra. Ardisiana va analitzar els problemes traumatològics més freqüents en l’àmbit ambulatori, l’experiència d’Unión de Mutuas en el manejament inicial de pacients amb traumatisme cranioencefàlic, el protocol de diagnòstic i actuació, així com les pautes de derivació del pacient a un centre hospitalari i les condicions adequades del trasllat.

Així mateix, la traumatòloga i directora mèdica territorial de Catalunya, Emilia Izquierdo, va presidir una taula dedicada a la defensa de treballs científics en format pòster referents a tots els àmbits sanitaris, com la cervicàlgia, la valoració de la contingència, la patologia de l’atles, l’ecografia musculoesquelètica com a diagnòstic diferencial en la patologia laboral, el sistema innovador Clinica on line per a professionals i pacients de les mútues i el controvertit tema de la vacunació de la grip en el personal sanitari.

El Congrés va comptar amb prop de 500 participants, traumatòlegs, especialistes en cirurgia ortopèdica, metges assistencials, fisioterapeutes i personal d’infermeria, tots interessats en la investigació, la docència i assistència de la Traumatologia Laboral.

Els professionals sanitaris d’Unión de Mutuas assistixen tots els anys al Congrés anual que organitza Setla, el qual té un gran prestigi, i els treballs científics i el desenvolupament i intercanvi de coneixements del qual influïxen positivament en la millora contínua de la qualitat assistencial de la mútua.