Notícies

11/12/2018

Unió de Mútues participa en el Congrés de Traumatologia Laboral SETLA 2018

Els professionals de la Unió de Mútues han participat en el XVIII Congrés de la Societat Espanyola de Traumatologia Laboral (SETLA), celebrat a Barcelona. La doctora Osdaly Ardisana va presentar una comunicació sobre traumatismes cranioencefàlics en una taula específica de metges assistencials dedicada a les emergències vitals en el primer nivell assistencial.

En la comunicació la Dra. Ardisana va analitzar els problemes traumatològics més freqüents en el medi ambulatori, l’experiència d’Unió de Mútues en el maneig inicial de pacients amb traumatisme cranioencefàlics, el protocol de diagnòstic i actuació, així com les pautes de derivació del pacient a un centre hospitalari i les condicions adequades del trasllat.

A més, la traumatòloga i directora mèdica territorial de Catalunya, Emilia Izquierdo, va presidir una taula dedicada a la defensa de treballs científics en format pòster relatius a tots els àmbits sanitaris, tals com la cervicàlgia, la valoració de la contingència, la patologia de l’atles, l’ecografia musculoesquelètica com a diagnòstic diferencial en la patologia laboral, el sistema innovador Clínica en línia per a professionals i pacients de les mútues i el controvertit tema de la vacunació de la grip en el personal sanitari.

El Congrés va comptar amb uns 500 participants, traumatòlegs, especialistes en cirurgia ortopèdica, metges assistencials, fisioterapeutes, personal d’infermeria, interessats en la investigació, la docència i assistència de la traumatologia laboral.

Els professionals sanitaris d’Unió de Mútues assisteixen tots els anys al Congrés anual que organitza SETLA que gaudeix d’un gran prestigi i, dels quals, els treballs científics i desenvolupament i intercanvi de coneixements, repercuteixen de forma positiva en la millora continuada de la qualitat de la mútua.