Perfil del contractant i licitacions

AVÍS IMPORTANT: des de fa diverses setmanes els candidats i licitadors dels contractes públics reben correus electrònics fraudulents en els quals se suplanta, bé la identitat de la Plataforma de Contratación del Sector público (PLACSP), bé la del Responsable del Órgano de Contratación (ROC), a fi de que l’empresa adjudicatària ingressi la garantia definitiva en un compte corrent o emeti la corresponent factura i l’enviï al ROC per a ser objecte de revisió.
L’última casuística de la qual tenim constància és la suplantació de la PLACSP mitjançant un correu de suposada reactivació de compte d’usuari registrat amb destinació a operadors econòmics, amb la finalitat que premin un enllaç per a concloure el procés.
Us preguem que llegiu atentament el siguiente documento qual trobareu models de correus fraudulents.
Recordeu que la PLACSP només envia correus a operadors econòmics des d’algun dels comptes següents: contrataciondelestado@hacienda.gob.es, licitacionE@hacienda.gob.es, licitacionEorganismos@hacienda.gob.es, soporteplacsp@hacienda.gob.es, mailcontrataciondelestado@hacienda.gob.es, suscripciones_contrataciondelestado@hacienda.gob.es.
Si heu rebut un correu des d’una altra adreça de correu electrònic diferent, si us plau, envieu-lo com a adjunt a licitacionE@hacienda.gob.es i no realitzeu cap de les accions que us indiquin.

Nota: Per a visualitzar el document que s’adjunta, haureu d’accedir amb les vostres credencials d’usuari registrat de la Plataforma de Contratación del Sector Público.

(Comunicat del 26/01/2021 de la PLATAFORMA DE CONTRATACIÓN DEL SECTOR PÚBLICO – Ministerio de Hacienda, Gobierno de España)