Notícies

27/01/2022

Unión de Mutuas reforma l’àrea quirúrgica del seu hospital de referència de Castelló

Unión de Mutuas continua amb el seu pla de millora, renovació i modernització de l’àrea quirúrgica del seu centre hospitalari de referència, l’Institut de Traumatologia, ITUM, de Castelló, especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia, el qual ofereix assistència sanitària, curativa i rehabilitadora a les empreses mutualistes, als treballadors protegits, i als autònoms adherits.

Les obres que s’estan duent a terme afecten, principalment, al bloc quirúrgic i l’àrea de cirurgia major ambulatòria, i suposaran «una millora dels estàndards de qualitat i eficiència energètica», segons ha manifestat el responsable d’Edificis i Instal·lacions d’Unión de Mutuas, Emilio Gómez.

La reforma inclou una nova distribució i ubicació dels espais de treball i la incorporació d’equipaments amb tecnologies d’última generació, que reforcen i suposen un pas més a l’alta qualitat sanitària que l’ITUM dispensa als treballadors accidentats i hospitalitzats.

Tot això s’emmarca en el pla estratègic de l’entitat en el qual estes obres de millores de l’ITUM eren necessàries per a continuar avançant i continuar prestant un servei basat en l’excel·lència centrat en el pacient; amb instal·lacions i equipaments renovats, aplicant la tecnologia més innovadora i oferint durant tot el procés assistencial el millor servei i el màxim nivell de salut i benestar.

«Gràcies a la modernització periòdica de les instal·lacions, els treballadors protegits que pateixen un accident laboral són atesos de manera immediata i sense esperes, per a adequar la durada dels processos a la recuperació òptima de la persona treballadora i reduir l’absentisme laboral», ha explicat el responsable de la mútua, Emilio Gómez.

100% de satisfacció dels treballadors hospitalitzats a l’ITUM

L’Institut de Traumatologia d’Unión de Mutuas, ITUM, està dotat amb els mitjans tecnològics més avançats. Juntament amb les Unitats Mèdiques Especialitzades disposa de tractaments innovadors en rehabilitació com són la cambra hiperbàrica, la cinta antigravitatòria, la tecarteràpia, la plataforma multiaxial, el sistema virtual Rehametrics i la tecnologia de nova generació per a la rehabilitació muscular Human Tecar.

A les cinc plantes s’ubiquen el servei d’urgències 24 hores, les consultes externes, l’àrea quirúrgica amb quatre quiròfans robotitzats i digitalitzats, l’àrea de cirurgia major ambulatòria, radiologia, laboratori i les plantes d’hospitalització, amb estances àmplies, lluminoses i confortables.

Durant el 2021, any marcat per la pandèmia, a l’ITUM s’hi van realitzar més de 1.000 intervencions quirúrgiques i es van atendre, igualment, més de 1.000 ingressos entre programats i urgents.

La gestió assistencial està reconeguda amb l’acreditació QH +3 estrelles, el màxim nivell acreditable que atorga l’Institut per al Desenvolupament i la Integració de la Sanitat, IDIS, pel seu compliment amb els estàndards més alts de qualitat i seguretat mèdica.

Una qualitat reconeguda pels pacients com mostren els resultats de les enquestes realitzades als treballadors hospitalitzats, i que manifesten un grau de satisfacció del 100% amb les atencions del personal i els serveis sanitaris rebuts.

A esta alta satisfacció també hi contribueix el programa de gestió de riscos i seguretat del pacient que té implantat Unión de Mutuas per assegurar el benestar i la salut dels pacients, d’acord amb la Norma UNE 179003.