Notícies

24/01/2020

Unión de Mutuas redueix la petjada de carboni un 15,2% des de 2016

El Ministeri per a la Transició Ecològica certifica, amb el segell Reduzco (Reduïsc en valencià), la contribució de la Mutua per un planeta més sostenible i la seua disminució de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. La Mutua avança en el seu compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible al reforçar la seua contribució a l’ODS 13 referent a l’Acció pel Clima.

Unión de Mutuas, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social, ha obtingut el segell Reduzco del Ministeri per a la Transició Ecològica per la disminució d’un 15,2% de la seua petjada de carboni en el període 2016-2018 respecte al trienni anterior 2015-2017.

Aquest distintiu acredita el compromís de la Mutua amb la lluita contra el canvi climàtic i se suma al segell Calcul que l’entitat ja va obtindre en 2015, any en què es va inscriure en el Registre de la petjada de carboni, compensació i absorció de diòxid de carboni habilitat per aquest Ministeri.

Durant aquests últims cinc anys, la Mutua ha quantificat la seua emissió de gasos d’efecte d’hivernacle, ha identificat les seues fonts emissores i ha calculat, anualment, la seua petjada de carboni. Totes aquestes fases prèvies, juntament amb la implementació del Pla de Reducció d’Emissions han fet possible l’obtenció del segell acreditatiu Reduzco, segell amb què la mutua avança en la seua contribució per un planeta més sostenible.

Pel que fa a la reducció de l’emissió de gasos, mentre que durant els últims tres anys, 2016-18, la mutua va reduir la seua petjada de carboni un 15,2%, durant 2018 la petjada de carboni va descendir un 40%, respecte a 2017.

Precisament, el Pla de Reducció d’Emissions ha permès el control i disminució de les emissions de gasos a l’atmosfera mitjançant l’adopció i execució de mesures concretes amb terminis i la quantificació de la previsió de reducció de la petjada de carboni en un calendari precís.

Pla de Reducció d’Emissions

Entre les mesures implantades, Unión de Mutuas ha dut a terme actuacions d’eficiència energètica, com ara el monitoratge de consums energètics a temps real i la incorporació de les millors tecnologies als equips de climatització i refrigeració amb sistemes més ecoeficients.

Altres actuacions que també han contribuït a la progressiva reducció de la petjada de carboni són el subministrament d’energia elèctrica d’origen renovable, la realització d’una auditoria energètica per a detectar consums significatius o el control remot de les temperatures en les estades enfront de sistemes manuals. De fet, tot això ha suposat que en 2018 Unión de Mutuas haja reduït un 72,8% les emissions de CO2 relatives a l’electricitat.

Compromesa amb el Medi Ambient

Com a organització socialment responsable, Unión de Mutuas és una entitat compromesa amb el medi ambient, la societat, el bon govern, la prevenció, la salut, el benestar de les persones i la sostenibilitat econòmica del sistema de protecció social. Des de 2003 està certificada segons lISO 14001 i anualment du a terme els seus plans de gestió mediambiental en el marc del model d’excel·lència empresarial EFQM.

Així mateix, compleix amb els Deu Principis del Pacte Mundial de Nacions Unides, als quals està adherida des de 2007 i manté un enfocament preventiu a favor del medi ambient, secunda i utilitza les tecnologies respectuoses amb el medi ambient i promou una major responsabilitat ambiental.

A més, es compromet amb l’Agenda 2030 i la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’ONU. En aquest sentit, amb l’obtenció del segell acreditatiu Reduzco, la Mutua reforça el seu compromís amb el número 13 que, amb el nom Acció pel Clima, urgeix a combatre el canvi climàtic i els seus efectes així com a adoptar les mesures necessàries per a afrontar responsabilitats i facilitar un futur pròsper, solidari i compatible amb la seguretat climàtica i els límits del planeta.