Notícies

19/02/2020

Guia de protecció de les enfermetats infectocontagioses

Unión de Mutuas llança una guia per evitar la transmissió d’enfermetats infectocontagioses i una infografía sobre la higiene de mans. Les mesures preventives poden reduir fins a un 33% l’aparició de les infeccions.

Unión de Mutuas ha editat una nova Guia destinada a prevenir la transmissió d’enfermetats infectocontagioses generades per microorganismes, com ara virus, bacteris, fongs i paràsits, que poden ser transmeses mitjançant el contacte directe amb pacients infectats, la seua sang o les seues secrecions.

El manual analitza els factors de risc associats a l’exposició d’aquests agents patògens fonamentalment en treballadors dedicats a l’activitat sanitària, en els centres assistencials dels quals es poden propagar els microorganismes infecciosos a través de les persones pacients, treballadors i visitants, però també, mitjançant objectes, equips i superfícies.

D’entre les enfermetats infectocontagioses, la guia aborda les més comuns, com la grip, l’hepatitis B o C, la sida, la tuberculosi, la meningitis o la varicel·la. Totes elles, evitables, motiu pel qual la prevenció és fonamental per a reduir la seua aparició.

L’aplicació de mesures preventives “pot reduir fins a un 33% l’aparició de les infeccions”, ha assenyalat el metge d’Unión de Mutuas, Vicente Pallarés, per la qual cosa és necessari “informar a empresaris i a treballadors sobre els riscos” derivats de l’exposició a aquests microorganismes, ja que “el personal sanitari es pot contaminar amb un pacient, però al mateix temps, pot ser focus de contagi per als pacients”.

L’aplicació de les bones pràctiques i la cultura preventiva són fonamentals per a treballar en condicions de seguretat, salut i benestar,” ha afirmat el Dr. Pallarés, qui ha assegurat que l’objectiu és eliminar els riscos de contraure infeccions, i si no és possible, adoptar el més eficaçment possible les precaucions i mesures preventives que els minimitzen al màxim.

Juntament amb la guia, Unión de Mutuas també ha llançat una infografia sobre com mantindre una adequada higiene de mans, ja que és la mesura més efectiva per a reduir la transmissió de microorganismes d’una persona a una altra, i pot “reduir fins a un 50% les infeccions associades amb l’assistència sanitària”, ha conclòs Pallarés.