Notícies

19/02/2020

Guia de protecció de les malalties infectocontagioses

Unió de Mútues llança una guia per evitar la transmissió de malalties infectocontagioses i una infografía sobre la higiene de mans. Les mesures preventives poden reduir fins a un 33% l’aparició de les infeccions.

Unió de Mútues ha editat una nova Guia destinada a prevenir la transmissió de malalties infectocontagioses generades per microorganismes, com ara virus, bacteris, fongs i paràsits, que poden ser transmeses mitjançant el contacte directe amb pacients infectats, la seva sang o les seves secrecions.

El manual analitza els factors de risc associats a l’exposició d’aquests agents patògens fonamentalment en treballadors dedicats a l’activitat sanitària, en els centres assistencials dels quals es poden propagar els microorganismes infecciosos a través de les persones pacients, treballadors i visitants, però també, mitjançant objectes, equips i superfícies.

D’entre les malalties infectocontagioses, la guia aborda les més comuns, com la grip, l’hepatitis B o C, la sida, la tuberculosi, la meningitis o la varicel·la. Totes elles, evitables, motiu pel qual la prevenció és fonamental per reduir la seva aparició.

L’aplicació de mesures preventives “pot reduir fins a un 33% l’aparició de les infeccions”, ha assenyalat el metge d’Unió de Mútues, Vicente Pallarés, per la qual cosa és necessari “informar empresaris i treballadors sobre els riscos” derivats de l’exposició a aquests microorganismes, ja que “el personal sanitari es pot contaminar amb un pacient, però al mateix temps, pot estar focus de contagi per als pacients”.

L’aplicació de les bones pràctiques i la cultura preventiva són fonamentals per treballar en condicions de seguretat, salut i benestar,” ha afirmat el Dr. Pallarés, qui ha assegurat que l’objectiu és eliminar els riscos de contraure infeccions, i si no és possible, adoptar el més eficaçment possible les precaucions i mesures preventives que els minimitzen al màxim.

Juntament amb la guia, Unió de Mútues també ha llançat una infografia sobre com mantenir una adequada higiene de mans, ja que és la mesura més efectiva per reduir la transmissió de microorganismes d’una persona a una altra, i pot “reduir fins a un 50% les infeccions associades amb l’assistència sanitària”, ha conclòs Pallarés.