Notícies

24/11/2023

Compromís d’Unió de Mútues en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

Amb motiu del Dia internacional de l’eliminació la violència contra la Dona 2023, Unió de Mútues se suma novament a la campanya “Uneix-te: Inverteix per a prevenir la violència contra les dones i nenes” impulsada per Nacions Unides. Aquesta iniciativa de 16 dies d’activisme, que inicia el 25 de novembre i conclou el 10 de desembre, té l’objectiu de mobilitzar a tots els membres de la societat perquè es converteixin en activistes, se solidaritzin amb els qui defensen els drets de les dones per a evitar el retrocés d’aquests i aconseguir un món lliure de violència de gènere.

Els treballadors i treballadores de l’entitat es concentren a les portes dels centres, rebutjant tot tipus de violència contra la dona, ja sigui física, sexual o psicològica, es produeixi o no en l’àmbit laboral. Per a evidenciar aquest suport, grans llaços morats adornen les façanes, destacant el compromís d’Unió de Mútues amb les dones els drets fonamentals de les quals es veuen vulnerats per qüestions de gènere.

Com a part del seu compromís amb la responsabilitat social, i des del seu I Pla d’Igualtat en 2008, Unió de Mútues implementa mesures a favor de la igualtat, la dignitat, el tracte respectuós, la diversitat i l’equitat social. A través de la Comissió d’Igualtat (Comissió de Seguiment del Pla d’Igualtat), l’entitat garanteix el compliment d’aquests plans, adoptant accions innovadores que prevenen conductes discriminatòries i asseguren la plena igualtat de tracte i oportunitats.

Actualment, està implementant el seu VI Pla d’Igualtat, amb accions específiques per a prevenir la violència de gènere. L’entitat compta amb un protocol davant l’assetjament laboral i una Guia per a l’ús no discriminatori de la imatge i del llenguatge, i promou valors igualitaris i accions preventives per a combatre la violència de gènere. Tot això contribueix a canviar mentalitats, actituds i estereotips sexistes en la societat.

Unió de Mútues, compromesa amb la igualtat, compte amb el distintiu d’igualtat, formant part de la Xarxa DIE; a més, està adherida al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, i segueix els principis per a l’apoderament de les Dones de l’ONU i el Pacte Mundial, promovent la igualtat de gènere en tots els àmbits de l’entitat.

El compromís ferm d’Unió de Mútues amb la promoció de la igualtat ha estat àmpliament reconegut al llarg dels anys. Entre els guardons que recolzen aquesta dedicació destaquen el Premi Faro PortCastelló a la igualtat en 2020, el qual ressalta el compromís de l’entitat en aquesta matèria. Així mateix, en 2018, l’organització va ser honrada amb el Premi Barcelona l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, atorgat per l’Ajuntament de Barcelona, que subratlla el compromís d’empreses i organitzacions amb una gestió del temps més saludable, igualitària i eficient. Al seu torn, el Guardó Accord de la Cambra de Comerç de Castelló en 2018, destinat a reconèixer les bones pràctiques de qualitat social relacionades amb la promoció de la igualtat d’oportunitats, reafirma el compromís constant d’Unió de Mútues en aquest àmbit. Aquests reconeixements no sols són motiu de satisfacció, sinó també d’estímul per a continuar liderant iniciatives que contribueixin a l’erradicació de la violència de gènere i la promoció de la igualtat, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i assegurant que ningú quedi ressagat en aquest crucial camí cap a l’equitat.