Notícies

14/06/2017

Curs d’Artroscòpia d’Espatlla dirigit pel Dr. Eduardo Sánchez Alepuz

El Centre d’Investigació Príncep Felip de València acull, avui, el Curs d’Artroscòpia d’espatlla dirigit pel cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia d’Unió de Mútues, el Dr. Eduardo Sánchez Alepuz. L’artroscòpia permet detectar patologies i lesions que en la cirurgia convencional passen desapercebudes, així com una recuperació funcional ràpida de l’articulació.

El curs, dirigit a cirurgians traumatòlegs joves amb un nivell d’experiència intermedi, té com a objectiu aprofundir en el coneixement i la millora de les tècniques d’artroscòpia amb què, mitjançant l’aplicació pràctica, els participants puguin adquirir més destresa i habilitat en la reparació quirúrgica i el tractament mèdic i traumàtic de l’espatlla.

El curs està dividit en una sessió teòrica inicial en què es revisaran els conceptes anatòmics i patològics indispensables i es dedicarà la major part de la jornada a la formació pràctica sobre peces anatòmiques.

A més del Dr. Sánchez Alepuz, cap de Cirurgia i Traumatologia d’Unió de Mútues, hi intervindran com a professors experts els doctors de l’Hospital Malva-rosa de València, Jesús Mudarra, el Dr. de l’Hospital General d’Elx, Carlos Verdú, i Néstor Zurita, de l’Hospital IMED Elche-Alacant.

Les sessions teòriques se centraran en la patologia acromioclavicular, les tècniques artroscòpiques en la reparació del manegot dels rotatoris i la inestabilitat anterior, posterior i multidireccional, entre d’altres.

Pel que fa a la sessió pràctica, s’hi abordarà el posicionament del pacient, els portals artroscòpics, l’accés a l’espai articular, el tractament de la patologia subacromial, el maneig quirúrgic de la inestabilitat acromioclavicular i el tractament de lesions del manegot dels rotatoris i del bíceps proximal.

El curs finalitzarà aquesta tarda amb la discussió de casos clínics preparats pels professors que hauran de resoldre els cirurgians participants.

El cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia d’Unió de Mútues, el Dr. Eduardo Sánchez Alepuz, ha destacat l’auge exponencial que està experimentant l’artroscòpia, ja que “permet detectar patologies i lesions que en la cirurgia convencional passen desapercebudes”. És un mètode “eficaç i segur un cop assolida la corba d’aprenentatge.”

Es tracta d’una tècnica amb la qual “les possibles complicacions se situen per sota de l’1 %” i permet “un inici precoç de la rehabilitació i una recuperació funcional ràpida de l’articulació”, ha assenyalat Sánchez Alepuz.

Amb més de 25 anys de professió, el Dr. Sánchez Alepuz és un cirurgià artroscopista expert que porta més de 17 anys compartint coneixements en congressos i jornades internacionals i exercint de director de cursos de formació per a cirurgians artroscopistes tant a Espanya com a l’estranger.