Notícies

06/05/2020

Dia mundial de la higiene de mans

Com cada 5 de maig, l’Organització Mundial de la Salut, celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada amb què, des de 2009, es vol recordar que rentar-se les mans pot salvar vides, donat i que són una de les principals vies de transmissió de virus i bacteris.

Com tots els anys, en Unió de Mútues ens sumem a aquesta iniciativa, que, en aquesta ocasió cobra un especial protagonisme a causa de la pandèmia del Covid-19, donat i que el fet de rentar-se la mans s’ha convertit, a nivell internacional, en la primera mesura recomanada per tallar la cadena epidemiològica de transmissió.

Per això, amb el lema d’enguany “Salva vides: neteja les teves mans”, hem de centrar els nostres esforços en seguir les indicacions de les autoritats sanitàries i prevenir la propagació del virus. Hem de tenir en compte que si ens rentem les mans, realitzem un acte responsable amb què garantim la nostra seguretat personal i la dels altres. Evitem que el virus romanga en elles i reduïm el risc de contagiar-nos nosaltres −en tocar-nos els ulls, nas o boca− i d’infectar a altres persones.

Durant tots aquests anys, la OMS ha dissenyat i promogut moltes campanyes dirigides al personal sanitari en relació a la correcta rentada de mans, però enguany ens pertoca a tots, ens involucra a tots. Per això RENTA’T LES MANS, és la mesura més senzilla, la més econòmica, la més eficaç per a prevenir la transmissió d’infeccions i la que tot el món pot i deu fer.

Per a una bona rentada de mans pots consultar els consells que et facilitem en l’espai que hem creat Prevenció COVID-19 des d’on et volem mantenir informat de les últimes novetats i recomanacions preventives que has de tenir en compte per afrontar aquesta pandèmia seguint les indicacions de les autoritats oficials i sanitàries.