Notícies

20/04/2021

Els 10 beneficis de ser una Empresa Saludable

Unió de Mútues participa a la I Trobada d’Organitzacions Emocionalment Intel·ligents

L’èxit d’una organització s’aconsegueix gràcies a les persones que la componen. En aquests moments, i, a causa de la pandèmia de la COVID-19, per a moltes pimes i grans empreses, les estratègies i les polítiques que tenen en compte la salut i el benestar dels empleats s’han convertit en una prioritat per al bon funcionament i recuperació del teixit econòmic i social.

Com a entitat socialment responsable, i dins del model de Gestió d’Organització Saludable, Unió de Mútues compta amb una àmplia experiència en la implementació de la promoció de la salut i el benestar laboral. Un model que situa les persones al centre de la seva estratègia i que impulsa la cura integral de la salut dels empleats.

Som experts en la gestió de l’absentisme i col·laborem amb les empreses mutualistes en aquest camp, de manera que aportem la nostra experiència en el sistema de gestió d’Empresa Saludable que ha estat mereixedor del reconeixement del Ministeri de Treball amb el “Premi Empresa Saludable” per gestionar la salut dels treballadors com una qüestió estratègica i transversal present a totes les polítiques de la mútua”, ha explicat el Responsable de Prevenció, Emilio Gómez, durant la seva participació en la I Trobada d’Organitzacions Emocionalment Intel·ligents.

La Trobada ha estat organitzada per ASNIE −Associació Nacional d’Intel·ligència Emocional− i moderada per OREMIT −Organització Emocionalment Intel·ligent−, on les empreses participants han compartit experiències i han donat visibilitat a les diferents estratègies a l’hora de generar entorns de treball on es cuida el benestar de les persones, així com els beneficis que s’obtenen i l’impacte positiu en la productivitat i el compliment d’objectius de les organitzacions.

Per part d’Unió de Mútues, el Responsable de Prevenció, Emilio Gómez, ha donat a conèixer les accions implementades en la Mútua a favor de la cura de la protecció de la salut i el benestar laboral i ha destacat els programes de promoció de la salut cardiovascular, la prevenció dels trastorns musculo-esquelètics, el desenvolupament d’hàbits responsables als desplaçaments per carretera, i el desenvolupament de la intel·ligència emocional.

Reducció del colesterol, tabaquisme i sedentarisme

“Tots aquests programes estan impactant de manera positiva tant en la protecció de la salut dels treballadors com en el bon clima laboral, l’augment de la motivació i la reducció de l’absentisme laboral”, ha assenyalat Gómez.

Segons els resultats d’aquests projectes, realitzats del 2014 al 2020, a Unió de Mútues s’ha reduït en un 25,75% la prevalença de persones amb colesterol alt, un 40% la prevalença de persones fumadores, en un 76% ha disminuït també la prevalença de persones sedentàries i en un 5% la de persones amb obesitat i sobrepès, en aquells treballadors que es van adherir al pla.

Amb això, l’especialista en Prevenció Emilio Gómez ha revelat 10 beneficis que ser una Empresa Saludable aporta:

  • La millora del benestar físic i mental i l’estat general de la salut del treballador.
  • La millora del benestar psicològic, amb la reducció de l’estrès, l’ansietat i el sentiment de depressió.
  • La disminució del risc de sofrir hipertensió, cardiopatia, diabetis, obesitat i/o càncer.
  • L’augment de la satisfacció del treballador en sentir-se cuidat i ben atès per l’empresa.
  • La millora del clima laboral.
  • L’augment del compromís i la motivació dels empleats.
  • La disminució de la rotació del personal.
  • L’augment de la retenció del talent.
  • La reducció dels accidents de treball i malalties professionals en reduir els possibles riscos.
  • La reducció de la incapacitat temporal, el presentisme i els temps de baixa.