Notícies

18/06/2019

ASECAM rep l’incentiu Bonus per a reduir la sinistralitat

Unió de Mútues, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social, ha lliurat a l‘Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre, ASECAM, el certificat Bonus pel seu treball en el control i la reducció de la sinistralitat laboral corresponent a l’exercici 2017.

La presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed, ha rebut el diploma acreditatiu de mans de mans de la responsable de la zona de Sagunt i la directora territorial d’Unió de Mútues, Marta Villar y Mª Ángeles Capilla, respectivament, en un acte en el qual Unió de Mútues ha volgut reconèixer el compromís i l’acompliment de l’IVACE a favor de la promoció de la salut i la seguretat dels empleats i empleades així com la seva contínua labor en la prevenció dels riscos laborals.

Unió de Mútues lliura aquest certificat a les empreses i institucions públiques associades que aconsegueixen l’incentiu Bonus, el qual, la resolució favorable depèn de la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social, DGOSS.

El Bonus és un incentiu econòmic que premia la prevenció, i permet recuperar entre el 5% i el 10% de les quotes abonades per contingències professionals a les empreses que contribueixen eficaçment a la reducció de la sinistralitat i realitzen actuacions efectives, inversions i millores en la prevenció dels accidents de treball i les malalties professionals.

A més, la directora territorial de la Mútua, M. Ángeles Capilla, ha destacat que el principal objectiu és premiar les entitats que redueixen la seva sinistralitat fins a aconseguir “ràtios per sota de la mitjana del sector”.

Així mateix, les empreses que opten al Bonus han de complir els índexs de sinistralitat general i extrema, no haver patit cap sanció en matèria de Seguretat Social i complir les obligacions de prevenció de riscos laborals.