Notícies

25/11/2020

Minut de silenci a Unió de Mútues contra la violència masclista

Unió de Mútues ha guardat aquest matí un minut de silenci en suport a les dones víctimes de la violència masclista sumant-se així a la convocatòria nacional realitzada pel Ministeri d’Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

L’acte de suport institucional ha estat encapçalat per la direcció de la mútua, que, juntament amb els treballadors i treballadores, s’ha concentrat a les 12 del migdia respectant les mesures de seguretat i restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19.

El minut de silenci s’ha guardat a tots els centres que la mútua té a les diferents Comunitats Autònomes, de manera que es visibilitza i es deixa patent el suport i el compromís d’Unió de Mútues contra totes les violències masclistes, no sols les que es produeixen entre la parella o exparella, sinó també les que tenen lloc a l’àmbit laboral.

Així mateix, durant tota la setmana dos grans llaços morats penjaran de les façanes de l’Hospital de Traumatologia i de la seu central de Castelló, de manera que es mostra públicament el suport de la mútua a les dones que veuen vulnerats els seus drets fonamentals per qüestions de gènere.

Des del seu compromís i responsabilitat amb la societat, Unió de Mútues porta més de 20 anys compromesa amb la Igualtat. Actualment, desenvolupa el seu V Pla d’Igualtat 2020-2022, que conté accions i mesures per prevenir la violència de gènere i, en el seu cas, donar suport a les persones que la poguessin patir, facilitant-los el dret a l’assistència social integral, així com fer efectiva la seva protecció.

El propòsit d’Unió de Mútues és avançar en el camí cap a una societat diversa, inclusiva i lliure de violència de gènere. Per això, mitjançant els successius Plans d’Igualtat, pels compliments dels quals vetla la Comissió d’Igualtat, la mútua ha anat adoptant nombroses accions innovadores, transversals, implementades en el seu model de gestió EFQM, amb què prevé les conductes discriminatòries i garanteix la plena igualtat de tracte i oportunitats, la conciliació de la vida laboral, personal i familiar i la igualtat de mèrit i capacitat quant a retribucions, formació i promoció interna.

Amb l’objectiu de facilitar la conciliació des de la corresponsabilitat, totes les accions i mesures van dirigides a tota la plantilla, per a homes i dones, trencant amb els rols i els estereotips que marquen la divisió sexual del treball. Accions que també es fan extensibles a les empreses mutualistes i treballadors associats i adherits.

També en el seu compromís amb la Igualtat, Unió de Mútues forma part de la Xarxa DIES, està adherida a la iniciativa Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat, els principis del Pacte Mundial i els Principis d’Apoderament de les Dones del Pacte Mundial i ONU Dones, orientats a la promoció de la igualtat de gènere a les empreses i a tots els sectors de la vida econòmica.