Perfil del contractant i licitacions

AVÍS IMPORTANT: des de fa diverses setmanes els candidats i licitadors dels contractes públics reben correus electrònics fraudulents en els quals se suplanta, bé la identitat de la Plataforma de Contratación del Sector público (PLACSP), bé la del Responsable del Órgano de Contratación (ROC), a fi de que l’empresa adjudicatària ingresse la garantia definitiva en un compte corrent o emeta la corresponent factura i l’envie al ROC per a ser objecte de revisió.
L’última casuística de la qual tenim constància és la suplantació de la PLACSP mitjançant un correu de suposada reactivació de compte d’usuari registrat amb destinació a operadors econòmics, amb la finalitat que premen un enllaç per a concloure el procés.
Us preguem que llegiu atentament el següent document en el qual trobareu models de correus fraudulents.
Recordeu que la PLACSP només envia correus a operadors econòmics des d’algun dels comptes següents: contrataciondelestado@hacienda.gob.es, licitacionE@hacienda.gob.es, licitacionEorganismos@hacienda.gob.es, soporteplacsp@hacienda.gob.es, mailcontrataciondelestado@hacienda.gob.es, suscripciones_contrataciondelestado@hacienda.gob.es.
Si heu rebut un correu des d’una altra adreça de correu electrònic diferent, per favor, envieu-lo com a adjunt a licitacionE@hacienda.gob.es i no realitzeu cap de les accions que us indiquen.

Nota: Per a visualitzar el document que s’adjunta, haureu d’accedir amb les vostres credencials d’usuari registrat de la Plataforma de Contratación del Sector Público.

(Comunicat del 26/01/2021 de la PLATAFORMA DE CONTRATACIÓN DEL SECTOR PÚBLICO – Ministerio de Hacienda, Gobierno de España)