Notícies

05/09/2022

Unió de Mútues equipa l’àrea quirúrgica del seu hospital de Castelló amb la tecnologia més avançada

Actualitza i renova la dotació tecnològica del centre hospitalari ITUM per oferir el millor servei.

Unió de Mútues ha incorporat al Bloc quirúrgic de l’Hospital Institut de Traumatologia d’Unió de Mútues de Castelló, noves tecnologies i dispositius d’última generació amb què enforteix el compromís constant amb la millora, la humanització de l’assistència sanitària i el servei de qualitat que l’entitat dispensa als treballadors accidentats i hospitalitzats.

Gràcies a les tecnologies més innovadores i l’excel·lència dels procediments quirúrgics «proporcionem millors resultats en salut i seguretat per als pacients, que són el centre de la nostra activitat.  Posem al vostre servei les noves tecnologies, per atendre’ls millor, de manera immediata i sense esperes, amb més agilitat, eficàcia i la màxima satisfacció», ha manifestat el director mèdic d’Unió de Mútues, Serafín Oliva.

Entre els nous equips d’alta tecnologia incorporats, destaquen l’arc quirúrgic d’alta gamma, la taula de quiròfan radiotransparent especialitzada per a cirurgia traumatològica, les làmpades quirúrgiques de doble cúpula lumínica amb braç per a monitor i els nous motors elèctrics per a cirurgia d’ossos.

L’adquisició d’aquests nous equips formen part del pla d’inversions i renovació d’equips de la mútua, amb els quals «el bloc quirúrgic de l’Hospital ITUM després de les obres i la dotació de nous equips, es consolida com una àrea altament especialitzada, un espai integrat per a una cirurgia que avança cap a intervencions cada cop menys invasives i patologies més complexes», ha indicat el Dr. Oliva.

Qualitat Assistencial

El nou arc quirúrgic redueix la dosi de radiació rebuda i permet veure en temps real amb imatges d’alta resolució l’anatomia del pacient, incorporant-les immediatament a l’historial clínic, cosa que facilita «prendre decisions i aportar solucions mèdiques tant en el moment de la cirurgia, com a les revisions posteriors.  A més, suposa un avenç en accessibilitat, ergonomia i eficiència dins del quiròfan», ha assenyalat el director mèdic de la mútua.

A més, la taula quirúrgica radiotransparent d’última generació, està dissenyada per a cirurgia major d’altes prestacions. S’adapta a tota mena de posicionaments operatoris adequats per a les cirurgies de columna, genolls i espatlla.   Així, el cirurgià pot treballar de manera òptima adoptant una posició ergonòmica i còmoda, alhora que el pacient guanya en confortabilitat, especialment en operacions llargues. Així mateix, la radiotransparència permet la captura d’imatges radiològiques durant la intervenció.

ITUM, Institut de Traumatologia d’Unió de Mútues. Hospital de referència

Amb prop de 20 anys d’activitat, l’Hospital ITUM Castelló d’Unió de Mútues és avui dia un centre de referència, altament especialitzat en l’abordatge de les malalties i els traumatismes laborals, que permet oferir, per part d’un gran equip humà d’especialistes sanitaris, el millor servei assistencial als treballadors protegits i a les empreses mutualistes.

Amb aquesta renovació d’equipaments, l’Hospital ITUM Castelló continua amb el seu compromís constant amb la qualitat, la humanització de l’assistència sanitària centrada en el pacient i l’aplicació de les tecnologies més innovadores en el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de les malalties i lesions derivades de l’activitat laboral.

A les cinc plantes s’ubiquen el servei d’urgències 24 hores, les consultes externes, l’àrea quirúrgica amb quatre quiròfans, l’àrea de cirurgia major ambulatòria, radiologia, laboratori i les plantes d’hospitalització, amb habitacions individuals, àmplies, lluminoses i confortables.

Tot això garanteix una qualitat assistencial acreditada amb el certificat QH 3 estrelles i la norma UNE 179003 de gestió de riscos de seguretat del pacient, qualitat que és apreciada per les persones hospitalitzades i que manifesten un grau de satisfacció del 99% amb les atencions del personal i els serveis sanitaris rebuts.

El Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica està compost per 62 professionals sanitaris, cada any es practiquen més de 1.000 cirurgies, es fan al voltant de 44.000 assistències i s’atenen 10.0000 pacients.