Notícies

21/02/2023

Unió de Mútues presenta en Laboralia GEST, una metodologia per a la gestió del tecnoestrés en les organitzacions

Unió de Mútues ha estat present en la X edició de Laboralia. El projecte GEST aborda el canvi de paradigma que han suposat les TIC en les organitzacions

Unió de Mútues ha estat present en la X edició de Laboralia, el certamen de referència en prevenció, benestar i seguretat laboral que va acollir Fira València el passat 15 i 16 de febrer, i que reuneix els professionals del sector de prevenció de riscos laborals. En aquesta edició, Laboralia ha recuperat el seu format presencial habitual, alterat per la pandèmia els anys anteriors, combinant una zona d’exposicions amb un programa de conferències i jornades tècniques.

Amb motiu del canvi de paradigma que han suposat les TIC en les organitzacions, Unió de Mútues ha desenvolupat, juntament amb Unimat Prevenció, Femeval, Social Dinapp i ICA2 el projecte GEST, una metodologia per a la gestió del tecnoestrés en les organitzacions. Javier Murcia, tècnic de prevenció d’Unió de Mútues ha presentat les bases del projecte i la metodologia en Laboralia. En la seva presentació destaca que “les TIC han transformat la societat, han repercutit en l’individu i han canviat el paradigma del sistema econòmic empresarial”.

A més. Múrcia exposa que “es tracta d’un model operacional del funcionament de l’organització i condicions en les quals genera símptomes compatibles amb l’experiència del tecnoestrés pels treballadors”. A més, aquest model teòric s’integra de manera operativa representant d’una forma visual la complexitat dinàmica d’aquest fenomen en les empreses.

D’altra banda, l’associació de mútues AMAT, de la qual Unió de Mútues forma part, també ha celebrat diverses trobades assumint el seu paper com a entitat col·laboradora amb la seguretat social. S’ha exposat la digitalització i identificació dels riscos en l’ús de la tecnologia i les xarxes socials amb el principal objectiu de compartir les iniciatives que aborden la promoció de la salut mental en les empreses.