Notícies

17/11/2017

Unió de Mútues promou la mobilitat segura i responsable a la carretera

Unió de Mútues ha posat en marxa la campanya Mobilitat Segura i Responsable amb l’objectiu de promocionar la seguretat viària i sensibilitzar tant als seus empleats com al seu col·lectiu protegit sobre la importància d’aplicar criteris de prevenció, seguretat i eficiència en els desplaçaments per carretera.

La campanya, que durarà fins a finals de 2018, comprèn la realització de jornades teoricopràctiques sobre els factors de risc en la conducció i actuacions formatives per millorar el coneixement de les causes que provoquen les distraccions al volant.

Juntament amb l’edició d’infografies, la campanya també inclou la publicació de manuals i cartells divulgatius els eixos dels quals són la difusió de conductes i hàbits saludables durant els desplaçaments de circulació, així com la comunicació dels riscos i situacions perilloses que impliquen el consum de substàncies, la fatiga, la son, l’estrès, l’agressivitat, l’excés de velocitat i l’ús de dispositius mòbils durant la conducció.

Dins de les activitats, també es troba l’assessorament per integrar la seguretat viària laboral en la gestió de l’activitat preventiva de les organitzacions amb l’objectiu de reduir els accidents de trànsit i vetllar per la salut dels treballadors de les empreses associades i dels autònoms adherits.

El responsable del Servei de Prevenció Propi de la Mútua, Emilio Gómez, ha destacat que amb aquesta campanya “volem conscienciar els treballadors i empresaris de la importància de la seguretat viària aportant les mesures que es poden aplicar per reduir la sinistralitat, ja que un de cada tres accidents laborals mortals es produeix per accident de trànsit”.

Segons dades del Ministeri d’Ocupació, els accidents mortals de trànsit laborals van augmentar un 18 % el 2016, amb 204 morts, 86 en missió i 118 in itinere. Aquests accidents van suposar el 33,6 % del total dels accidents mortals laborals a Espanya.

Segons Gómez, davant d’aquesta elevadíssima taxa de mortalitat, és fonamental que les organitzacions incorporin plans de mobilitat en la seva estratègia de prevenció de riscos laborals per reduir la sinistralitat, i assenyala que aquesta campanya “és una eina molt valuosa perquè ofereix accions, comunicacions i consells per millorar els hàbits i les conductes dels treballadors i augmentar així la seguretat i la responsabilitat en la conducció”.

Mobilitat segura i responsable és un dels projectes inclosos en el model d’Empresa Saludable de la Mútua i que té com a principal objectiu influir en la conducta dels treballadors i treballadores cap a estils de vida més sans i saludables.

Al web de la Mútua està disponible tot el material que integra la campanya Mobilitat Segura i Responsable.