Notícies

10/01/2024

Unió de Mútues renova el seu compromís amb la inclusió de les persones amb discapacitat a través del Segell Bequal Plus

Unió de Mútues, en el seu compromís amb la promoció de la inclusió de les persones amb discapacitat, ha implementat durant aquest any les accions previstes en el seu Pla de Diversitat amb actuacions en l’àmbit de la comunicació, l’accessibilitat en els seus centres i l’adaptació de polítiques i estratègies en l’organització. Aquestes accions queden reflectides en l’informe de revisió del segell Bequal Plus, distinció que reflecteix el continu esforç de l’organització en favor de les persones amb discapacitat.

La labor per a la promoció de la inclusió de les persones amb discapacitat té una llarga trajectòria en Unió de Mútues, amb assoliments com el Programa e=QUIDAD, centrat en l’accessibilitat, el vídeo DVDep per a la formació en la cura de persones en situació de dependència o la Guia per al tracte a persones amb discapacitat, de la qual s’ha fet una nova edició recentment.

Aquesta labor es va reforçar en 2016 amb l’adhesió a la Carta de la Diversitat, que Unió de Mútues renova periòdicament, i va servir d’esperó per a sotmetre’s a l’auditoria del Comité de Certificació de la Fundació Bequal, que li va concedir el Segell Bequal Plus que ara ha sigut revisat.

L’informe dels avaluadors destaca diversos punts forts de l’actuació duta a terme per la mútua en els últims temps per a vetlar per la inclusió de les persones amb discapacitat. Actuacions tant a nivell de comunicació, de gestió dels recursos humans i d’accessibilitat d’instal·lacions, tot això com a desplegament del pla estratègic de l’organització.

El compromís en favor d’una societat més inclusiva i amb la no discriminació de persones amb discapacitat s’emmarca en el compromís més ampli de contribució a la consecució de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En relació amb la integració de les persones amb discapacitat, Unió de Mútues contribueix específicament als ODS 3, 5, 8, 10, 16 i 17, relatius a la salut i benestar, igualtat, reducció de les desigualtats, treball decent i creixement econòmic, societats justes i inclusives, i aliances per a l’assoliment dels objectius.