Notícies

10/11/2022

Unió de Mútues renova les 3 estrelles QH a la qualitat assistencial de la Fundació IDIS

Per segona vegada i de manera consecutiva, Unió de Mútues rep les tres estrelles Quality Healthcare en reconeixement de l’esforç i compromís de la mútua per aconseguir cada vegada una major qualitat assistencial i un grau més alt de satisfacció dels seus pacients

Unió de Mútues, mútua col·laboradora de la Seguretat Social, ha renovat per segona vegada consecutiva el reconeixement QH + 3 estrelles (Quality Healthcare) que atorga l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat, Fundació IDIS, pel seu esforç i compromís en el compliment dels més alts estàndards de qualitat i seguretat mèdica.

Les 3 estrelles Quality Healthcare són el màxim nivell acreditable de la qualitat que atorga l’IDIS en reconeixement de l’excel·lència en qualitat assistencial de les organitzacions sanitàries preocupades per obtenir els millors resultats de salut per als pacients en termes d’accés, efectivitat, eficiència, qualitat i seguretat, resolució assistencial i experiència de pacient.

El subdirector mèdic de la Mútua, Pascual Gil, va acudir a l’acte de lliurament celebrat a Madrid, en el qual va ressaltar el pas ferm i decidit de tots els professionals de l’entitat «per aconseguir la millora contínua en tots els procediments i processos, focalitzats sempre en oferir una excel·lència i qualitat constant en els serveis que prestem i proveir el pacient d’una satisfacció plena a les seves necessitats de salut i benestar. La qualitat és una qüestió estratègica, la pedra angular de la nostra gestió sanitària, humana, centrada en el pacient, segura i eficient».

D’aquesta manera, Unió de Mútues torna a rebre les tres estrelles QH de la Fundació IDIS, obtingudes fa quatre anys (el 2018) i renovades per primera vegada el 2020.

El reconeixement QH (Quality Healthcare) és un sistema pioner i innovador, únic a Europa. Per poder optar a aquest reconeixement es compta amb un Indicador Sintètic de Qualitat (ISC) que agrupa totes les certificacions de qualitat que les entitats han anat aconseguint al llarg del temps.

Així, Unió de Mútues ha aportat totes les certificacions que ha anat assolint i augmentant d’acord amb els estàndards validats més exigents com són el Segell EFQM 500+, la gestió de la Qualitat, la Seguretat del Pacient, la gestió Mediambiental, la gestió de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS), la Seguretat de la Informació, la gestió de la Prevenció de delictes, la gestió de la Privadesa de la Informació i el segell BEQUAL PLUS, entre d’altres. Totes aquestes certificacions han passat pel Comitè Auditor de l’acreditació QH encarregat de comprovar, validar i assignar el nivell obtingut per la mútua.

En aquesta edició, el Comitè Auditor ha estat integrat pel secretari general de la Fundació IDIS, Ángel de Benito; Avelino Brito, director general de l’Associació Espanyola per a la Qualitat; Carina Escobar, presidenta de la Plataforma d’Organitzacions de Pacients; José Soto, president de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), i la directora general de la Fundació IDIS, Marta Villanueva.

A l’actual convocatòria s’han avaluat 134 sol·licituds, incloses les organitzacions que opten per primera vegada a aquest reconeixement, les millores de categoria i les renovacions. Les organitzacions poden obtenir l’acreditació bàsica QH, la QH 1 estrella, la QH 2 estrelles i la màxima acreditació: la QH tres estrelles.

Quirófano Hospital ITUM de Unión de Mutuas Habitación confortable del Hospital Instituto Traumatología de Unión de Mutuas, ITUM