Notícies

05/11/2019

Unió de Mútues rep el distintiu Ambaixadors de l’Excel·lència Europea 2019

La mútua rep el reconeixement de mans de la ministra Magdalena Valerio concedit pel Club Excel·lència en Gestió. Es concedeix anualment a aquelles organitzacions que tenen vigent un Segell EFQM 500+ amb una puntuació superior als 600 punts EFQM.

El Club Excel·lència en Gestió, CEG, ha concedit per segon any consecutiu a Unió de Mútues, el reconeixement Ambaixador de l’Excel·lència Europea 2019, pel seu indubtable compromís amb l’excel·lent gestió, la innovació i la sostenibilitat.

Silvina López, adjunta a la direcció territorial d’Unió de Mútues, ha recollit a Madrid el distintiu de mans de la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, acompanyada pel president del Club Excel·lència en Gestió, Alberto Durán, i per Russell Longmuir, CEO de l’EFQM.

Unió de Mútues ha rebut aquest reconeixement, juntament amb altres 15 organitzacions espanyoles que tenen vigent un Segell EFQM 500+ amb una puntuació superior als 600 punts que “destaquen per dur a terme una gestió excel·lent, innovadora i sostenible”, i es troben en “l’àmbit de competició europea”, segons el CEG.

La directora adjunta d’Unió de Mútues, Teresa Blasco, ha destacat que merèixer el títol Ambaixadors d’Excel·lència Europea, “ens situa com una de les empreses europees líders en excel·lència, un camí pel qual continuarem treballant en la recerca de la millora contínua, la qualitat assistencial, l’excel ·lència dels serveis que prestem, el bon govern, i el compromís ètic i responsable; sempre, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima satisfacció de les empreses mutualistes, dels treballadors protegits i de tots els nostres grups d’interès”.

Des de 2001, Unió de Mútues té implantat el model d’excel·lència EFQM, d’acord amb la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat. Des d’aleshores, la mútua ha impulsat l’excel·lència, l’autoavaluació i la millora contínua de forma clara i compromesa en l’organització. D’aquesta manera, el 2011 va obtenir el primer segell 500+, que va revalidar en les posteriors avaluacions de 2013 i 2015.

En 2017, en reconeixement a l’avenç en el camí de l’excel·lència i després de l’exigent avaluació externa duta a terme pel CEG, la mútua va obtenir una nova fita amb la renovació del segell EFQM 500+ superant la barrera dels 600 punts.

Nou Model EFQM 2020
Durant la celebració de l’esdeveniment, ha tingut lloc la presentació oficial a Espanya del Model EFQM 2020, un marc de gestió integral i estratègic que ajuda a les empreses a optimitzar les seves capacitats per millorar el seu funcionament actual i preparar-se pel futur.

Es tracta d’una reinvenció del Model EFQM amb un recorregut de més de 25 anys i que a Espanya està promogut pel Club Excel·lència en Gestió. Aquesta nova versió amplia el seu àmbit d’actuació dirigit a diferents organitzacions, independentment de la seva mida, sector, complexitat, realitat i geografia. Entre les seves funcions es vol potenciar la transformació constant, tant en l’àmbit tecnològic com cultural i de model de negoci, per fer front als reptes globals que estan portant la digitalització i les TIC.

En aquest sentit, el secretari general i CEO del Club Excel·lència en Gestió, Ignacio Babé, ha explicat que “Els nostres nous Ambaixadors de l’Excel·lència Europea 2019 són la millor mostra del valor que pot arribar a generar un Model de gestió com el de l’EFQM, que recentment hem reinventat. El nou Model EFQM 2020 s’ha ideat per a funcionar com un marc de gestió integral i estratègic que ajudi a les empreses a transformar-se amb agilitat, a adaptar-se ràpidament als canvis sigui quina sigui la seva envergadura o el seu sector. Però també per a millorar les seves capacitats i que les empreses es coneguin millor a si mateixes a través d’anàlisis objectives, rigoroses i estructurades del seu funcionament”.